Δευ, 18 Νοε 2019
Αρχική  > Παιδεία - Πολιτισμός

Φωτοβολταϊκά σε σχολεία της Καρδίτσας

6/6/2008
Πρόταση για πιλοτική εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στοιχείων σε πέντε σχολεία της Καρδίτσας (Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας, ΣΕΚ Καρδίτσας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μουζακίου ΕΠΑΛ Σοφάδων και ΕΠΑΛ Παλαμά) κατέθεσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός στο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων  Παναγιώτη Παταργιά κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια του αιτήματος που έθεσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ στον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα. Εκεί ο κ. Κωτσός επεσήμανε τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών στοιχείων σε σχολεία του Νομού Καρδίτσας, ώστε να αποκτήσουν ενεργειακή αυτοδυναμία και απεξάρτηση από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση και ζήτησε να κατατεθεί άμεσα προϋπολογισμός των προτεινόμενων παρεμβάσεων ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Οργανισμού.