Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Μεταφορές - Νέες τεχνολογίες

Νομάρχης Λακωνίας σε εκδηλωση για τις νέες τεχνολογίες

6/6/2008
Σύγχρονα Δίκτυα Πληροφορικής & Νέες Υπηρεσίες και Γραφείο Διασύνδεσης – Παράρτημα Σπάρτης : από τις σπουδές στην αγορά εργασίας, ήταν τα θέματα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία το ΤΕΙ Καλαμάτας Παράρτημα Σπάρτης στις κτιριακές του εγκαταστάσεις στην Μαθητική Εστία Σπάρτης.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Νομάρχης Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας, ο οποίος αναφερόμενος στην σημασία και σπουδαιότητα των Δικτύων Πληροφορικής και των Νέων Υπηρεσιών τόνισε:

«Είναι πλέον σίγουρο ότι οι κοινωνίες που δε θα τολμήσουν να αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα δίκτυα πληροφορικής είναι καταδικασμένες στο τέλμα της στασιμότητας και την υπανάπτυξης. Οι κοινωνίες που δεν θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προνόμια που δίνουν οι νέες τεχνολογίες της ευρυζωνικότητας: στην εργασία, την εκπαίδευση στις υπηρεσίες υγείας, στην ψυχαγωγία, κινδυνεύουν να περιέλθουν στο περιθώριο του νέου διεθνούς περιβάλλοντος.

Είναι ανάγκη να απορρίψουμε τη φοβική νοοτροπία της συντήρησης απ’ όπου κι αν αυτή εκφράζεται και να βάλουμε τις νέες τεχνολογίες στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας.
Να προχωρήσουμε μπροστά, στο δρόμο της ποιότητας, της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας.

Γιατί, εντέλει, κοινωνία δίκαιη και αποτελεσματική είναι αυτή που δίνει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις την προκοπή και την ευημερία αίροντας τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και την απόσταση από τις Μητροπόλεις.

Είναι η κοινωνία που εξασφαλίζει σε όλους τους νέους ανθρώπους τα εργαλεία και τις ουσιαστικές ευκαιρίες ώστε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.
Μ’ αυτό το σκεπτικό, χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία μας που έχει ως στόχο να ενημερωθούμε και να αποκτήσουμε πρόσβαση στις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής.

Οι νέες τεχνολογίες πληροφοριών αποτελούν προνομιακό πεδίο για την Λακωνία και τους Λάκωνες. Δεν έχουμε παρά μια επιλογή: αυτή τη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας, να την κερδίσουμε. Επενδύοντας κυρίως στη νέα γενιά, σε εσάς τους τελεστές αυτής της αλλαγής, της ανανέωσης, της νέας προοπτικής για την τοπική κοινωνία ».