Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Μεταφορές - Νέες τεχνολογίες

Ξεκίνησε η Αστική Συγκοινωνία στο Δήμο Αγίου Νικολάου

15/5/2013
Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 ξεκίνησε η νέα προσπάθεια του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου  για αστική συγκοινωνία μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου.
Σε πρώτη φάση τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας  περιορίζονται στα όρια της πόλης του Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η διεύρυνση τους στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου  από το Καλό Χωριό έως τη Μίλατο.

Στο πρώτο δρομολόγιο το οποίο πραγματοποιήθηκε με αφετηρία τη Μαρίνα  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σγουρός, ο υπεύθυνος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου κ. Γιάννης Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας , εκπρόσωποι της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τα δρομολόγια ξεκινούν στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ.Κατάλληλες πινακίδες  θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες στις στάσεις των λεωφορείων με στις ώρες  αναχώρησης από το κάθε σημείο. Το εισιτήριο καθορίστηκε στο 1 € και η διάρκεια του θα είναι μιας ώρας. Για λόγους προβολής και διαφήμισης  η πρώτη εβδομάδα χρήσης του αστικού λεωφορείου θα είναι δωρεάν για το επιβατικό κοινό.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πατεράκης « σκοπός της αστικής συγκοινωνίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των χωριών και η διεύρυνση του προγράμματος στα όρια του Δήμου. Λόγω  των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και της δύσκολης συγκυρίας που βρισκόμαστε ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί πό όλους και με ελάχιστο κόστος ο κόσμος να συνηθίσει να πραγματοποιηθεί τις μετακινήσεις του. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε συνεπείς στο πρόγραμμα το οποίο έχουμε ανακοινώσει ενώ  θα φροντίσουμε βάσει των αναγκών και των συνθηκών που θα δημιουργηθούν να διαμορφώσουμε τα δρομολόγια κατάλληλα.»

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης κάλεσε  όλους τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τη γραμμή της αστικής συγκοινωνίας στο Κέντρο της πόλης και τόνισε τη  σημασία της ως προς  τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.Υπογράμμισε επίσης  ότι η αστική συγκοινωνία είναι πολύ  σημαντική και γιαυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη διατήρησή της.  « Στο παρελθόν έχει γίνει ανάλογη προσπάθεια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αν λάβουμε υπόψη μας το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου της πόλης μας και τα παράπονα που λαμβάνουμε καθημερινά για  παράνομη στάθμευση, η αστική συγκοινωνία είναι μια διέξοδος. Οι πολίτες μπορούν να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους σε χώρους μακριά από το κέντρο και να χρησιμοποιήσουν  την αστική συγκοινωνία. Η αστική συγκοινωνία ξεκινάει ξανά και  είναι απαράδεκτο εφόσον ξεκινήσει το πρόγραμμα και είναι αξιόπιστο και συνεπές να εξακολουθήσει η συμφόρηση και η ίδια κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους. Άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουμε από τους επισκέπτες μας είναι η κακή κυκλοφοριακή μας αγωγή. Οι πολίτες και οι επισκέπτες πρέπει να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνηθίσουν να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους μακρυά από το κέντρο, να χρησιμοποιούν τα πάρκινγκ  και να στηρίξουν την αστική συγκοινωνία. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν πολιτισμό σε μια κοινωνία.»

Οι ώρες αναχώρησης από την αφετηρία είναι:
09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00

Οι στάσεις και ώρα Αναχώρησης από κάθε στάση:
Αφετηρία Πρακτορείο ΚΤΕΛ, +02’ Σουπερ Μαρκετ Χαλκιαδάκης, +05’ Γέφυρα Λατούς, +08’ Μαρίνα, +10’ Πλατεία, +15’ Κιτροπλατεία, +20’ Λιμάνι, +22’ Ξενοδοχείο Ερμής, +25’ Αμμούδι, +30’ Ξηρόκαμπος, +35’Τερματισμός Πρακτορείο ΚΤΕΛ