Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Αυτοψία στα έργα της Εθνική Οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

10/4/2013
Ένα σημαντικό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών και να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, και τον γεν. δ/ντη της Περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα, επισκέφτηκαν το έργο της βελτίωσης της Ε. Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε και κατά την αυτοψία στο έργο οι εργασίες προχωρούν κανονικά και αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό του μέσα στον Μάιο,
καθώς απομένουν ασφαλτικές εργασίες σε τμήματα της Ε.Ο. Σε ότι αφορά τους ισόπεδους κόμβους στους Αγ.Θεοδώρους και στη Θεόπετρα – Σαρακίνα, παραδόθηκαν ήδη στην κυκλοφορία, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελική διαγράμμιση και η σήμανση με φωτεινούς σηματοδότες.

Ο κ. Κ. Αγοραστός, ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης του έργου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με το έργο αυτό, το οποίο υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ολοκληρώνεται η σύνδεση των Τρικάλων με την Καλαμπάκα. Πρόκειται για  ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία, που διασφαλίζει την ασφαλή κυκλοφορία και την μείωση της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων, παραδίδεται παράπλευρο οδικό δίκτυο, μήκους 2.000 μέτρων περίπου, το οποίο διαχωρίζει την τοπική από τη διερχόμενη κυκλοφορία στο υπόψη τμήμα της Ε. Ο., μέσω των ισόπεδων κόμβων των Αγ. Θεοδώρων στη Χ. Θ. 6+650 και της Θεόπετρας - Σαρακήνας στη Χ.Θ. 10+100».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική καθυστέρηση από πλευράς ΟΣΕ στην κατασκευή Α.Σ.Ι.Δ. (ισόπεδης διάβασης) μεταξύ κόμβου Αγ. Θεοδώρων και κόμβου Θεόπετρας, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. «Ευελπιστούμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες στο Ελεγκτικό συνέδριο και να εγκατασταθεί γρήγορα ο εργολάβος», ανέφερε ο περιφερειάρχης.