Πεμ, 12 Δεκ 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Κατασκευή Καταθλιπτικού Αγωγού Τ.Κ. Κακοπλευρίου Δ. Καλαμπάκας  προϋπολογισμού 142.500 € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

9/4/2013
Δημοπρατείται με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. έργο «Εξοπλισμός Υδρευτικής Γεώτρησης και Κατασκευή Καταθλιπτικού Αγωγού Τ.Κ. Κακοπλευριου Δήμου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 142.500 € (με ΦΠΑ).
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς στοχεύει στην εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή. Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα νερού που υλοποιούμε με τον Δήμο Καλαμπάκας, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής».
           
Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η προέγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο, καθόσον η αρμοδιότητα διαχείρισής του ανήκει σε αυτήν, στο πλαίσιο «εκχώρησης» πόρων από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Δήμο Καλαμπάκας, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, με κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Καλαμπάκας, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. 
 
Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον  Μάρτιο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, ενώ ο ΦΠΑ βαρύνει στον Κύριο του έργου (Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμπάκας). Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου ύδατος στον οικισμό Κακοπλευρίου, ιδιαίτερα κατά τους μήνες καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται η ζήτηση του νερού.
        
Αναλυτικότερα, αφορά στην κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού και την κατασκευή του εξοπλισμού της γεώτρησης που βρίσκεται στην τοποθεσία «Λάκα Αγγέλη», στο υδραγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή «Καρακσταϊα» στην Τοπική Κοινότητα Κακοπλευρίου της Δημοτικής Ενότητας Χασίων, Δήμου Καλαμπάκας. Ο καταθλιπτικός αγωγός θα είναι πλαστικός σωλήνας πολυαιθυλενίου PE, 3ης γενιάς, διαμέτρου DN 110 mm και πίεσης PN 16 atm (Η υψομετρική διαφορά της γεώτρησης με το υδραγωγείο ανέρχεται σε ΔΗ= 85 Μ ενώ η μέγιστη παροχή είναι Q=20 m3/h). Ειδικότερα, για την τροφοδότηση της δεξαμενής, από την γεώτρηση και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στη γεώτρηση θα τοποθετηθεί:
1. Ένα υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα.
2. Μία κεφαλή στεγανοποίησης της γεώτρησης.
3. Στήλη σωλήνων αυτογενούς συγκόλλησης, πάχους τοιχώματος 5,3 mm, διαμέτρου 2 1/2", ολικού μήκους 60,00 μέτρων αντοχής τουλάχιστον 20atm.
4. Υδραυλική εγκατάσταση.
5. Καλώδιο ΝΥΥ 4x3 mm2.
6. Μετρητή παροχής νερού.