Δευ, 30 Μαρ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ο Όμιλος DOS GROUP  ανακοίνωσε διακοπή του προγράμματός του για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Δήμο Μαρκοπούλου

3/4/2013
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας ενημερώνει ότι έλαβε χθες, Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, την με Αρ. Πρωτ. 5744 επιστολή, με θέμα: «Απόφαση Ομίλου DOS GROUP, «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ 9» ΚΑΙ «Η. ΚΟΥΛΟΥΚΑΚΟΣ», ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ», στην οποία αναφέρεται ρητά, πως ο Όμιλος DOS GROUP, μέλος του οποίου είναι η «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ 9 ΕΠΕ» και η «Η.ΚΟΥΛΟΥΚΑΚΟΣ», αποσύρεται και παραιτείται από τη διαδικασία έγκρισης των έξι (6) μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυτική βιομάζα, που προωθούνταν προς αδειοδότηση στην περιοχή του Μαρκοπούλου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την αρμόδια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση Αρχή.

Επίσης, παραιτείται και αποσύρει, την σχετική αίτηση έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν τίθεται πλέον θέμα ενδεχόμενης εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στον Δήμο Μαρκοπούλου, καθώς ο Όμιλος διέκοψε και απέσυρε κάθε επενδυτική ή νομική ενέργεια, που αφορά στην περιοχή μας, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν χθες οι ίδιοι οι επενδυτές τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κατά τον χρόνο κατάθεσης του σχετικού κειμένου στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Παρ’ όλα αυτά και παρά τα αντιθέτως γραφέντα και λεχθέντα, που αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά λανθασμένα, στο επόμενο, τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2013, ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε απολύτως αναγκαίο, να ολοκληρωθεί θεσμικά ο σχετικός διάλογος και θα συζητηθεί το εξής θέμα:
 «Συζήτηση και λήψη απόφασης, επί του Ψηφίσματος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, για τις Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φυτική Βιομάζα».