Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας του Δήμου Κορίνθου και Σεβαστούπολης

28/3/2013
Μέσα στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής Κορίνθου, εντάσσεται η προσπάθεια για την προώθηση των ιστορικών και οικονομικών δεσμών της Κορίνθου με  εξίσου σημαντικές πόλεις, που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να έχουν αξιοπρόσεκτο ρόλο στην ανατολική Ευρώπη, όπως είναι η Σεβαστούπολη που αποτελεί ιστορική κληρονομιά  της  «πάλαι ποτέ»  Κορινθιακής επιρροής.

Γι΄ αυτό τον λόγο, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης  το πρωί της Πέμπτης, 28 Μαρτίου του 2013, τον αντιδήμαρχο  της Σεβαστούπολης  κ. Βλαδίμηρο Αραμπατζή.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση  επίσης παρευρέθηκαν  ο Σύμβουλος Α’ της Πρεσβείας της Ουκρανίας κ. Άννα Τισένκο, ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Κορινθίας  κ. Βασίλης Νανόπουλος καθώς και μέλη του, η συμπολίτης μας  Ουκρανικής  καταγωγής κ. Αλίνα Φεντόροβα, συνεργάτες του Δημάρχου, δημοσιογράφοι και αρκετά Μ.Μ.Ε.

Με αφετηρία τους πανάρχαιους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς και με επίκεντρο τις δύο αυτές πόλεις, οι δύο Δήμοι υπέγραψαν μεταξύ τους Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Φιλίας, με σκοπό την προώθηση και διεύρυνση των πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών. 
 
 
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός στη σύντομη προσφώνησή του, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους στο Δημαρχείο  Κορίνθου, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στους ιστορικούς δεσμούς  που διέπουν τις δύο πόλεις αλλά και στις πολλές οικονομικές δυνατότητες που μπορούν  επιπλέον να αναπτύξουν, αφού και οι δύο πλευρές τις  αντιλαμβάνονται σαν ένα εφαλτήριο ανάπτυξης  και εξωστρέφειας για νέες αγορές και προϊόντα.
Τόνισε επίσης ο Δήμαρχος  ότι σημαντικό μέρος  της συνεργασίας μπορεί να διαδραματίσει και η ορθοδοξία, η οποία με  παρανομαστή έκφρασης τις κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις των δύο λαών, είναι σε θέση να αναπτύξει και τον θρησκευτικό τουρισμό επ’  ωφελεία  των δύο πόλεων. 
 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Νανόπουλο  για την  θετική του στάση στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Σεβαστούπολη και με καταλύτη το Επιμελητήριο Κορινθίας, απεύθυνε πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προώθηση  της συνεργασίας αυτής, η οποία κυρίως τώρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί ευκαιρία  για να δραστηριοποιηθούμε και να «απαντήσουμε» συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα στις προκλήσεις  που ανοίγονται μπροστά μας.