Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Κατασκευή του «Περιφερειακού Ιατρείου Γαζίου»  στο δήμο Μαλεβιζίου από την Περιφέρεια Κρήτης
 

21/3/2013
Την σύμβαση για την κατασκευή του «Περιφερειακού Ιατρείου Γαζίου» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Πρόκειται-όπως αναφέρθηκε- για ένα πολύ σημαντικό έργο στο δήμο Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα στο Γάζι, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή.
Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γ. Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Α. Γρηγοράκης, ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Φασουλάκης, η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Ηρακλείου Χ. Παρασύρη, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας  «ΑΦΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΑΤΕΕ» Γ. Παπουτσάκης, και ο μελετητής του έργου Μ. Σταυράκης.

Για το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας, που πραγματοποιείται με την συνεργασία της 7ης ΥΠΕ, του δήμου Μαλεβιζίου, και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας μας, που θα έχει σημαντική ιατρική και κοινωνική προσφορά» και πρόσθεσε: «μέσα σε ένα 8μηνο αναμένεται να είναι ολοκληρωμένο, και απαιτείται μετά η στελέχωση του για την οποία πρέπει  όλοι να παλέψουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον κόσμο».

Για μια σημαντική ημέρα για το Μαλεβίζι και ιδιαίτερα το Γάζι, έκανε λόγο ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος είπε:
«Αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου δίπλα στο δημαρχείο που ανήκει στο δήμο Γαζίου, 175 τ.μ., που θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα σε υγειονομικό επίπεδο. Εκφράζω την χαρά μου και ευχαριστώ θερμότατα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, όπως επίσης τον Διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη».
Τέλος ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης επεσήμανε ότι «μεγάλη σημασία για μας είναι, ότι, μετά την κατασκευή του κτιρίου  θα πρέπει να καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για τη στελέχωση του ιατρείου που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια μεγάλη περιοχή ώστε να εξυπηρετήσουμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη». 
 
Τεχνικά στοιχεία του έργου
-«Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Γαζίου»
Προϋπολογισμός μελέτης: 250.000,00 ευρώ με ΦΠΑ
-Το Περιφερειακό Ιατρείου Γαζίου   θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο, με εμβαδόν 159,76 τ.μ , που βρίσκεται στην Οδό Ρόδων της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου  εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Μαλεβιζίου.
-Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 159,76 τμ.
-Η συνολική επιφάνεια δόμησης του  ιατρείου για τους ορόφους  είναι 172,54 τμ.
-Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
•        ΙΣΟΓΕΙΟ, εμβαδού κτιρίου  82,91 τ.μ. και εμβαδού 6,72 τ.μ. ημιυπαίθριος χώρος (συνολικό εμβαδό 89,63 τ.μ.). 
Περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια- γραφεία, δύο λουτρά (το ένα είναι για ΑΜΕΑ), χώρο αναμονής  και κλιμακοστάσιο.
•        Α΄ΟΡΟΦΟΣ, εμβαδού 89,63 τ.μ. 
Περιλαμβάνει χώρο διαμονής, λουτρό, αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο  και κλιμακοστάσιο