Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Νέο Ιατρείο στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προϋπολογισμού 413.000 ευρώ

14/3/2013
Δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση υπογραφής σύμβασης κατασκευής για το νέο Ιατρείο στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Καναλιών», προϋπολογισμού 413.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες σημερινές συνθήκες λειτουργίας του υπάρχοντος Περιφερειακού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.  Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες».

Η συνολική του επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 190 τ.μ. το οποίο πρόκειται να είναι σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Θα αποτελείται από τρία επίπεδα και περιλαμβάνει υπόγειο βοηθητικό χώρο, χώρους αναμονής, εξεταστήριο και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, με κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και aναδόχου είναι 222.365,62 ευρώ.