Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Συνέδριο ΕΝΑΕ- ΚΕΔΚΕ για υδάτινους πόρους

27/5/2008
Διήμερο συνέδριο για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση και την προστασία των υδατικών πόρων διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας και την επιστημονική στήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Καλαμάτα στις 29 και 30 Μαΐου 2008 (Ξενοδοχείο Filoxenia).

Στόχος του συνεδρίου είναι να προσδιοριστούν ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης μέσα στο νέο νομοθετικό πλαίσιο και την υποχρέωση εναρμόνισης στην Οδηγία 200/60/ΕΚ, οι μορφές συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την διαχείριση των υδατικών πόρων, καθώς και η συμμετοχή τους στον έλεγχο της ποιότητας των νερών.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαΐου στις 16.00, από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο. Την ίδια μέρα θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κ. Τζανακούλης θα παρουσιάσει, την Παρασκευή τις θέσεις της ΚΕΔΚΕ με βάση μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των υδατικών πόρων.