Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Δήμος Θεσσαλονίκης:Έργα συνολικού ύψους 1.100.000 ευρώ για κατασκευές και αναπλάσεις πεζοδρομίων

7/3/2013
Παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης συνολικού ύψους 1.100.000 ευρώ που περιλαμβάνουν έργα νέων κατασκευών και ανάπλασης πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, καθώς και έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων και κρασπέδων για άρση επικινδυνότητας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ξεκίνησαν στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτών των έργων -των οποίων οι συμβάσεις υπογράφηκαν πρόσφατα- πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Λαπιθών, στην 3η Δημοτική Κοινότητα και στην οδό Χαριτωνύμου στη 2η Δημοτική Κοινότητα.

Τα έργα αφορούν τμηματική ή ολική ανακατασκευή πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις επικίνδυνων τμημάτων, δημιουργία χώρων πρασίνου καθώς και τοποθετήσεις οδεύσεων τυφλών και ραμπών ΑμεΑ. Στόχος των παρεμβάσεων είναι ο ευπρεπισμός και η  αναβάθμιση των υπόψη οδών και κοινοχρήστων χώρων με ταυτόχρονη διατήρηση του χαρακτηριστικού ύφους της κάθε περιοχής και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

Επίσης, μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας πραγματοποιούνται συντηρήσεις πλακοστρώσεων κατά μήκος της οδού Β. Όλγας καθώς και ανακατασκευή του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και Αιγαίου.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την τοποθέτηση και βαφή των αποτρεπτικών εμποδίων.