Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης

7/3/2013
Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Υποδομών κ. Στράτου Σιμόπουλου στο γραφείο του, στην Αθήνα.
 
Στη συνάντηση η οποία έγινε μετά από αίτημα του Δημάρχου και συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής της Δ1 (Διεύθυνση Εκτελέσεως Έργων), ο Διευθυντής και ο Προϊστάμενος Μελετών της Δ.Μ.Ε.Ο. (Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας) και στελέχη από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των οδικών αξόνων Σουληνάρι-Κορυφάσιο και Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.
 
Συγκεκριμένα τέθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του οδικού άξονα Σουληνάρι –Κορυφάσιο. Ειδικότερα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες (οδοποιία, υδραυλικά, γεωλογικά, περιβαλλοντικά, σήμανση-ασφάλιση) και τo κτηματολόγιο έχει διαβιβαστεί για έγκριση στην Δ/νση Δ12 της Γ.Γ.Δ.Ε. Έγινε η άμεση διαβίβαση (06-03-2013) του συνόλου των μελετών στην Δ/νση Δ1, υπηρεσία που θα συντάξει το Τεχνικό Δελτίο και θα προωθήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Έως 20/3/2013 θα έχει υποβληθεί το Τεχνικό Δελτίο στην Διαχειριστική Αρχή και η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου πρόκειται να δημοσιευτεί σε περίπου 2 μήνες από σήμερα. Είναι δυνατή η συμβασιοποίηση του έργου σε περίπου 6 μήνες από σήμερα.
 
Αναφορικά με τον οδικό άξονα Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη έχει εγκριθεί το 1ο  στάδιο μελετών (προκαταρκτικές μελέτες) και έχει υποβληθεί το 2ο  στάδιο (γεωμετρικός σχεδιασμός), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη ΜΠΕ και την προμελέτη οδού. Ήδη η ΜΠΕ έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία περιβαλλοντικής αδειοδότησης (12/2012). Μετά την έγκριση της θα ακολουθήσει και η έγκριση της Προμελέτης Οδοποιίας και των λοιπών υποστηρικτικών μελετών.
 
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την άριστη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Δήμου.
 
Οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες μαζί με την ολοκλήρωση των δρόμων Ριζόμυλο Κορώνη και του δρόμου Καζάρμα–Χώρα (παράκαμψη Μεταμόρφωσης)  αποτελούν πάγια διεκδίκηση για το Δήμο. Ο Δήμαρχος παρακολουθεί στενά και διαρκώς την εξέλιξη των προαναφερθέντων έργων και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
«Η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων θα συμβάλει τα μέγιστα στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της περιοχής μας, με την παράλληλη σύνδεσή της με το αεροδρόμιο και το κέντρο, δίνοντας ώθηση στην περαιτέρω και άλλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας» σημείωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστρορος.