Κυρ, 31 Μαϊ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Συνάντηση Βιρβιδάκη-Αρναουτάκη για το ΕΣΠΑ

7/3/2013
Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ Κυριάκο Βιρβιδάκη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση σήμερα στην Αθήνα, όπου συζητήθηκε  η πορεία υλοποίησης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Κρήτης, και τα μεγάλα έργα.
«Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Υπουργός και ο γενικός γραμματέας για την πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Κρήτης , είμαστε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς συνεχώς υπάρχουν νέες εντάξεις έργων» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Μάλιστα ερωτηθείς για τις εντάξεις έργων είπε, ότι, «συνεχώς εντάσσονται έργα των  δήμων  που είναι τα ολοκληρωμένα σχέδια στους αγροτικούς χώρους  που πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, και δίνουν μια δυναμική στην ενδοχώρα, και παράλληλα μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους. Επίσης μια από τις σημαντικές εντάξεις θα είναι η αυριανή υπογραφή για την επέκταση του Βενιζελείου νοσοκομείου ένα πολύ μεγάλο έργο …».
Αναφερόμενος στην απορροφητικότητα των κονδυλίων ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας την θετική πορεία που υπάρχει είπε, ότι, «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΠΕΠ Κρήτης , και παράλληλα ξεκινάμε την προετοιμασία για την νέα προγραμματική περίοδο».

Δήλωση για ΟΑΚ

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης για τις βελτιώσεις Βολουδάκη στην σύσταση του ΟΑΚ, ανέφερε ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός, επισημαίνοντας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους πόρους και το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο νέος Οργανισμός.
«Μετά τις διορθώσεις που έγιναν είναι ικανοποιητικό για εμάς,  γιατί ξεκαθαρίστηκαν μια σειρά θεμάτων , και έπρεπε να γίνει αυτή η ενημέρωση των φορέων για να μην έχουμε τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως μπορούσαν να προκύψουν στην πορεία» είπε ο κ. Αρναουτάκης.  Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο ζήτημα των πόρων  επανέλαβε: «Επισημαίνω αυτό που είπα και στη Βουλή, ότι θέλουμε πόρους, χωρίς πόρους δεν μπορεί να γίνει ο Βόρειος Οδικός Άξονας. Είναι επίσης πολύ θετικό ότι η προϊσταμένη αρχή θα είναι στην Κρήτη, όμως πρέπει να δούμε και τους πόρους…».