Κυρ, 31 Μαϊ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Αχτίδα φωτός για ανάπτυξη το Πρόγραμμα Leader από την Αναπτυξιακή Λασιθίου

5/3/2013
H Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ, Ομάδα Τοπικής Δράσης του τοπικού προγράμματος LEADER Λασιθίου ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος στα πλαίσια της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν οι τελευταίες ενημερωτικές εκδηλώσεις  στο Καλό Χωριό, στην Κριτσά, στον Κρούστα και στο Καβούσι όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου - Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου κ. Μπάμπης Αντωνακάκης, ο υπεύθυνος του προγράμματος Leader κ. Μιχάλης Κουτάντος,  οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Μ. Σγουρός, κ. Μ. Κερούλης και Ν. Αφορδακός, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μ. Ζαφειράκης, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων καθώς και διάφοροι άλλοι φορείς.

Οι πολίτες  που παρακολούθησαν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις ανέρχονται γύρω στους 300 ενώ παράλληλα καταγράφηκαν αρκετοί εν δυνάμει επενδυτές που προσήλθαν για ενημέρωση στα γραφεία της Αναπτυξιακής Λασιθίου.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου κ. Δημήτρης Κουνενάκης δήλωσε τα παρακάτω:
«Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης για το πρόγραμμα Leader με καλή συμμετοχή και ικανοποιητικό ενδιαφέρον. Διαφάνηκε ότι σε μια περίοδο  κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που προσδοκούν να ασχοληθούν με διάφορες μορφές ανάπτυξης ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, δηλαδή  στις περιοχές που καλύπτει το πρόγραμμα LEADER.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα καλό εργαλείο ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές με καλές επιδοτήσεις και μπορεί να παρέχει διέξοδο σε ανησυχίες, σε σχέδια και σε προτάσεις πολλών συμπολιτών οι οποίοι διαβλέπουν μια αχτίδα φωτός για ανάπτυξη.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 30ή Απριλίου 2013 και ελπίζουμε ότι τόσο οι φορείς όσο και οι ιδιώτες επιχειρηματίες θα είναι έτοιμοι ώστε  να υπάρξει 100/% απορρόφηση των κονδυλίων αυτών μια και δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να χάσουμε και το τελευταίο ευρώ!»

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν αναλυτικά  για το τοπικό πρόγραμμα LEADER επί τόπου στα γραφεία της Αναπτυξιακής Λασιθίου στην οδό Αργυροπούλου 3 στον Αγιο Νικόλαο ή με επικοινωνία στο τηλέφωνο 28410 91110 (αρμόδιος κ. Μιχάλης Κουτάντος), fax: 28410 91120, e-mail: [email protected] και στην ιστοσελίδα www.anlas.gr