Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου στην περιοχή Κοιλάδας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ

22/2/2013
Προχωρά η υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης της υπό κατασκευή οδού Λάρισας – Καρδίτσας, τμήμα Ελευθεραί έως Μαυροβούνι, όπως έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ειδικότερα, πρόκειται για την υλοποίηση της κατασκευής της τάφρου αποστράγγισης μετά των απαραίτητων τεχνικών έργων, που αποσκοπεί στην διευθέτηση των ομβρίων της νέας οδού και των παρόδιων περιοχών, με την ένταξη του σχετικού έργου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας. Ο προϋπολογισμός του έργου «Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου στην περιοχή Κοιλάδας & διαμόρφωση αγροτικών δρόμων» είναι ύψους 3,2 εκ. ευρώ, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέα Υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στην ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας. Με την κατασκευή της τάφρου και των υπόλοιπων τεχνικών έργων, αποφεύγεται ο κίνδυνος πλημμύρας των παρακείμενων ιδιοκτησιών λόγω υπερχείλισης, ενώ παράλληλα πρόκειται να κατασκευαστεί και παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Μέσα από τα έργα του ΕΣΠΑ στηρίζουμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία».

Αναλυτικότερα το έργο αυτό αποτελεί τμήμα της κατασκευής Ε.Ο Λάρισας - Καρδίτσας» με προϋπολογισμό 27,6 εκατ. ευρώ και αφορά στη διάνοιξη τάφρου μήκους 5,5 χλμ. που αποστραγγίζει και μεταφέρει τα όμβρια, που συλλέγονται από τη νέα αρτηρία και τη μεγάλη λεκάνη απορροής δεξιά της αρτηρίας, σε ρέμα. Η τάφρος αντικαθιστά στο μεγαλύτερο μήκος της μια αρκετά μικρότερη υφιστάμενη χωμάτινη τάφρο.

Επίσης προβλέπεται η διαμόρφωση εσωτερικών αγροτικών δρόμων που θα χρησιμοποιηθούν ως παράπλευρο δίκτυο της κεντρικής αρτηρίας, σε μήκος περίπου 3,5 χλμ. από τη Χ.Θ. 15+400 έως τη  Χ.Θ. 17+600 δεξιά της αρτηρίας προς Λάρισα, για να αποκτήσουν πρόσβαση οι παρόδιες ιδιοκτησίες.