Δευ, 11 Δεκ 2023
Αρχική  > Δήμοι

Κινδυνεύει το Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου; Χωρίς νοσηλεύτρια το ιατρείο, χωρίς ιερέα η Χώρα

20/1/2013
"Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Κύθνου μας μετέφερε "την αγανάκτηση και τον προβληματισμό των κατοίκων της Κύθνου για το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας που θα προκληθεί στο  Περιφερειακό Ιατρείο καθώς κινδυνεύει να μείνει από νοσηλεύτρια.

Η νοσηλεύτρια βρίσκεται στο νησί με αποσπάσεις και πλέον δε δικαιούται νέα απόσπαση.Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι η νοσηλεύτρια  κα Σταυρίκου είναι σύζυγος του εφημέριου της Χώρας Κύθνου Πρεσβύτερου Χαρίλαου Οικονόμου πράγμα που σημαίνει ότι η Χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ιερέα."

Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία απο το νησί με επικεφαλής το Δήμαρχο  κύριο Μανώλη Φίλιππα θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας και με στόχο την επίλυση του θέματος.Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού εφόσον κριθεί αναγκαίο  για να προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Διαβάστε όλη την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος στους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας και στη Διοικήση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και  Αιγαίου καθώς επίσης και στον Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεο Β'.

"Κύριε Υπουργέ,

Ως Δήμαρχος ενός μικρού νησιού τον Κυκλάδων το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα θέματα υγείας των κατοίκων του και επικαλούμενος την κοινωνική σας ευαισθησία, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: Στην Κύθνο, εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, υπηρετεί ως νοσηλεύτρια στο Περιφερειακό Ιατρείο, το οποίο διοικητικά ανήκει στο Νοσοκομείο Σύρου, η κα Σταυρίκου Ειρήνη του Γεωργίου.
Η εν λόγω νοσηλεύτρια βρίσκεται στο νησί μας με αποσπάσεις και πλέον δεν δικαιούται νέα απόσπαση. Ήδη βρίσκεται σε 15μερη άδεια και θα επιστρέψει στην αρχική της θέση στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αττικής (Γλυφάδα) στο οποίο υπηρετούσε με την ειδικότητα νοσηλεύτριας αορίστου χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση της νοσηλεύτριας στο Αγροτικό ιατρείο Χώρας Κύθνου είναι προσωποπαγής και συνεπώς θα καταργηθεί στερώντας από το χωριό τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι η κα Σταυρίκου είναι σύζυγος του εφημέριου της Χώρας Κύθνου Πρεσβύτερου Χαρίλαου Οικονόμου, τον οποίο ακολούθησε κατά την τοποθέτησή του από την Ι.Μ. Σύρου στο νησί μας και μάλιστα για το λόγο αυτό είχε υποβάλει αίτηση μετάθεσης (αρ.πρ. 1310/29-5-2009).

Όπως γίνεται κατανοητό η παραπάνω κατάσταση δημιουργεί προβλήματα αφού το καθεστώς αβεβαιότητας στο οποίο έχει περιέλθει η κα Σταυρίκου αυξάνει τις πιθανότητες επανόδου της ίδιας και της οικογένειάς της στην Αθήνα, με αποτέλεσμα το νησί να στερηθεί τόσο τις δικές της υπηρεσίες όσο και του συζύγου της ιερέα.

Επιπλέον, οι κάτοικοι της Χώρας Κύθνου αντιδρούν έντονα στην περίπτωση απουσίας από το χωριό του ιερέα και της νοσηλεύτριας.

Θεωρώντας λοιπόν ότι το αίτημα για μετάθεση της κας Σταυρίκου είναι απολύτως λογικό αφού οι ανάγκες στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νησί μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες,αλλά και κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες της κεντρικής κρατικής εξουσίας για αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας, έχω την πεποίθηση ότι θα ενσκήψετε με τη δέουσα ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας, διαβεβαιώνοντάς σας, ότι η ικανοποίηση του αιτήματός μας θα είναι επ΄ωφελεία της Κύθνου. "