Τετ, 23 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Σημαντικά έργα προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης στο Λασίθι

9/1/2013
Τρία σημαντικά έργα τα οποία θα ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, οι τεχνικές υπηρεσίες της οποίας προέβησαν και στις σχετικές μελέτες για την ωρίμανσή τους. Πρόκειται για δύο έργα της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερονήσου («Μονάδα Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων»- «Κέντρο Στήριξης Ευπαθών Ομάδων πληθυσμού»), καθώς και το έργο της «Βελτίωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου», το όπιο  επίσης λειτουργεί στη Νεάπολη.
Από πλευράς της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερονήσου  και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού κατατεθήκαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη οι φάκελοι των τριών έργων, οι οποίοι και θα προωθηθούν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή με το αίτημα της ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ.
Να σημειωθεί ότι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός και για τα τρία έργα ανέρχεται στα 6,4 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, η Μονάδα Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων έχει προϋπολογισμό 4,1 εκατομμύρια ευρώ, το Κέντρο Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, 900.000 ευρώ και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού 1,4 εκατομμύρια ευρώ.