Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

 Με 60 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ εξοφλούνται οι εργολάβοι από την  Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος το αεροδρόμιο στα Χανιά

20/12/2012
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τα δημοσιονομικά της χώρας, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 60 εκατομμύριων ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσει οφειλές σ’ εργολάβους, που έχουν εκτελέσει ή εκτελούν έργα στο νησί.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, μέχρι το τέλος τους χρόνου αναμένεται να πληρωθούν οι εργολάβοι, με τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (30+30 εκατομμύρια ευρώ).

Παράλληλα τόνισε ότι «όλοι μαζί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμοι και φορείς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί, προκειμένου να λυθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, τα περισσότερα  προβλήματα της Κρήτης.»
Κατά την παρουσία του στα Χανιά ο κ Αρναουτάκης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα (κυρίως νομικά) και τελικά δεν θα απενταχθεί το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.
«Μαζί με τους βουλευτές μας, τους Υπουργούς (Χατζηδάκη και Καλογιάννη), που έχουμε συχνές συναντήσεις, τους αντιπεριφερειάρχες Απόστολο Βουλγαράκη και Νίκο Καλογερή, πιέζουμε για να ξεμπλοκάρει αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για τα Χανιά, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κ. Αρναουτάκης αν το αεροδρόμιο Χανίων επηρεάζεται από την επικείμενη δημοπράτηση του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, ήταν κατηγορηματικός. «Το Καστέλι σαφώς και δεν ακυρώνει τα Χανιά. Σε μια περίοδο που ο τουρισμός της Κρήτης αυξάνεται σημαντικά, όχι μόνο τα αεροδρόμια των Χανίων και του Καστελίου χρειαζόμαστε, αλλά και αυτό της Σητείας» δήλωσε μ’ έμφαση ο Περιφερειάρχης.
Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης, κατά την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της  αναδόχου εταιρίας  τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  «Δελτίο συνθηκών ασφαλείας επαρχιακής οδού Καλουδιανά – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισσα, 1ο Υποέργο Αντιστήριξης πρανών στο τμήμα Τοπόλια – Κατσοματάδο».
Το παραπάνω έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και ο προϋπολογισμός  του είναι 4.250.000 € με Φ.Π.Α. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΤΕΒΕ».