Τετ, 23 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Βόλο τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

15/12/2012
Ενημερωτική εκδήλωση για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11π.μ. στο ξενοδοχείο XENIA του Βόλου.

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας και το Σύμβουλο Υποστήριξης Σχεδιασμού, τοποθετήσεις των Φορέων της Θεσσαλίας και συζήτηση για τα θέματα και σχεδιασμό Νέας Περιόδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται, στο  πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και διαβούλευσης των Φορέων της Θεσσαλίας, για την προώθηση του Αναπτυξιακού Οράματος της Περιφέρειας, που είναι :  «Θεσσαλία ισχυρή και καινοτόμος στην Ευρώπη, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, θετική δύναμη αλλαγής και δημιουργικής ανατροπής, έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς»
 
Στην Εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους Φορείς της Θεσσαλίας και είναι ανοικτή για τους πολίτες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει το Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και καλεί τους φορείς να εκφράσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, που θα είναι διαρκής στο επόμενο διάστημα και έως το τέλος 2013, έως τη σύνταξη της τελικής πρότασης της Περιφέρειας. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δημόσιων, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλίας για την κατάρτιση του Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Θεσσαλίας 2014-2020.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνέχεια ενημερωτικής ημερίδας για την Νέα Προγραμματική Περίοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 10 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή όλων των φορέων της Θεσσαλίας, υπηρεσιών και πολιτών, τη διαβούλευση που ακολούθησε και τη σύνταξη εντέλει του 1ου Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που εστάλη στο Υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο σύνταξης του Εθνικού Σχεδίου 2014 – 2020 και παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας τον Οκτώβριο 2012.