Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Περιβαλλοντική  αναβάθμιση στο Δήμο Σοφάδων προϋπολογισμού 420.000 €  

20/11/2012
Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το έργο που αφορά περιβαλλοντικές παρεμβάσεις για τους Σοφάδες καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων για την περιβαλλοντική τους αναβάθμιση στο Δήμο Σοφάδων», προϋπολογισμού 420.000,00 € (με ΦΠΑ).

«Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται μια σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση συνολικής επιφάνειας 5 περίπου στρεμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σοφάδων. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους δημοσίους χώρους με δημιουργία υπαίθριων δραστηριοτήτων, παιδικής χαράς, χώρων ανάπαυλας, περιπάτου, πρασίνου και δενδροφυτεύσεων, που συντελούν στην ουσιαστική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Έργα, όπως το συγκεκριμένο, συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Βούλησή μας είναι ο κοινόχρηστος χώρος να προστατευθεί και να αναπτυχθεί μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Φορέας Υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σοφάδων, με Κύριο του έργου το Δήμο Σοφάδων. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μεταξύ του αναδόχου που προέκυψε από διεξαχθέντα διαγωνισμό και Δήμου Σοφάδων, είναι 217.550,73 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Μάρτιο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η προτεινόμενη παρέμβαση διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων για την περιβαλλοντική τους αναβάθμιση θα γίνει στο δημοτικό διαμέρισμα Σοφάδων και πιο συγκεκριμένα στα οικοδομικά τετράγωνα Γ186 (Αρ. Οικοπέδου 37) εμβαδού 2.429,60 τ.μ., Γ182 (Αρ. Οικοπέδου 34) εμβαδού 1.731,71 τ.μ. και Γ184 (Αρ. Οικοπέδου 45) εμβαδού 616,10 τ.μ.. Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν, φυτοτεχνικές διαμορφώσεις με τη δημιουργία παρτεριών και δεντροφυτεύσεων, διαμορφώσεις χώρων ξεκούρασης με τοποθέτηση παγκακιών σε διάφορες θέσεις, δημιουργία χώρων παιδικής χαράς, δημιουργία χώρων περιπάτου με πλακόστρωτους διαδρόμους, κατασκευή βρυσών, τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών και τέλος οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προκειμένου να υπάρχει ο κατάλληλος και επαρκής φωτισμός. Η συνολική επιφάνεια της παρέμβασης είναι 4.777,41 τ.μ.