Παρ, 02 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ευρεία σύσκεψη για το λιμάνι της Καβάλας

7/11/2012
Οι δυνατότητες που υπάρχουν για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου στο εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β΄να απεμπλακεί από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την απαλλοτριωθείσα έκταση του Εσκί Καπού, εξετάστηκαν λεπτομερώς σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Κώστας Μουτζούρης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος του ΟΛΚ, κ. Αδάμ Κοσμίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Ναυτιλίας και Ανάπτυξης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσιάστηκε αναλυτικά η υφιστάμενη κατάσταση και όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’ οπότε και θα πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του.
 
Ο κ. Μουτζούρης τόνισε κατηγορηματικά ότι από μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας θα διατεθεί κάθε νομική βοήθεια προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της απαλλοτριωθείσας έκτασης καθώς όπως υπογραμμίστηκε κρίνεται απαραίτητη για την επέκταση του εμπορικού λιμανιού.
 
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος Καβάλας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου συζήτησαν θέματα λιμενικής πολιτικής που αφορούν την περιοχή της Καβάλας.