Παρ, 02 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Αντίθετος με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

1/11/2012
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή της στην εκχώρηση σε ιδιώτες των κρίσιμων για την ανάπτυξη της περιοχής λιμανιών της Πάτρας και του Κατακόλου.
 
Αντίθεση που έχει καταγραφεί εδώ και καιρό με την επισήμανση ότι οι δυο αυτές υποδομές πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, για διαφορετικούς λόγους για την κάθε μια εξ αυτών.
 
Επιπλέον, για το λιμάνι της Πάτρας παραμένει ανοικτό το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης. Θέμα που δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ή τελεσφορήσει παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων ενυπόγραφων δεσμεύσεων από μέρους των τελευταίων κυβερνήσεων.
 
Το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας πρέπει να παραμείνει και θα παραμείνει ανοικτό και διαθέσιμο προς τους πολίτες, έτσι όπως έχει συμφωνηθεί, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις.
 
Για το δε λιμάνι Κατακόλου η πιθανή εκχώρηση του σε ιδιώτες θα δημιουργήσει περιπλοκές στην ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση του ως νευραλγικής φύσεως πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.
 
Καταθέτω, για μια ακόμη φορά, την αντίρρηση μου στην ιδιωτικοποίηση των δυο λιμανιών σημειώνοντας, παράλληλα, ότι καμία απολύτως γνώμη ή συμμετοχή σε διαβούλευση δεν ζητήθηκε από την Περιφέρεια ή άλλο αυτοδιοικητικό φορέα.».