Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Απατέωνες παριστάνουν τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής

18/10/2012
Από τις 04.10.2012 έως και σήμερα, καταγγέλλεται από επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι παρουσιάζονται άτομα, τα οποία προσποιούμενα τους υπαλλήλους της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου, ζητούν χρηματικό ποσό, προκειμένου να τους εφοδιάσουν με φύλλα διαμαρτυρίας, Υγειονομικές Διατάξεις ή βιβλία υγειονομικών ελέγχων, ενώ παράλληλα, πραγματοποιώντας υγειονομικούς ελέγχους, απειλούν με επιβολή προστίμων από την Υγειονομική Υπηρεσία, διότι τα τρόφιμα δεν είναι τοποθετημένα σε προθήκες.

Η Περιφέρεια Αττικής, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην εξάλειψη τέτοιων κρουσμάτων, εφιστά στους επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος την προσοχή τους και τους προτρέπει, σε περίπτωση που δέχονται έλεγχο, να ζητούν από τους ελεγκτές να τους δηλώνουν το ονοματεπώνυμό τους και να τους επιδεικνύουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, καθ’ ότι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών Υγειονομικών Ελέγχων που έχουν την αρμοδιότητα να διενεργούν ελέγχους, διαθέτουν υπηρεσιακές ταυτότητες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Μετά τα πρόσφατα περιστατικά καλώ όλους τους καταστηματάρχες, σε περίπτωση που δέχονται επίσκεψη για έλεγχο από υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής να ζητούν να τους επιδεικνύεται η υπηρεσιακή ταυτότητα. Σε αντίθετη περίπτωση να αρνούνται τον έλεγχο και να καταγγέλλουν το περιστατικό στο Γραφείο μου. Φαίνεται ότι κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση, εξαπατώντας συμπολίτες μας».