Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Την άμεση σύσταση των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) ζητά από τους Περιφερειάρχες ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός

10/10/2012
Η σύσταση των Κλιμακίων σε επίπεδο περιφέρειας προβλέπεται από το νόμο 4038/2012, ώστε να είναι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των παραβάσεων του παραεμπορίου, λαμβάνοντας υπόψη την ένταση των τοπικών προβλημάτων.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το παραεμπόριο είναι σύνθετο πρόβλημα με πολλές αρνητικές προεκτάσεις: από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, μέχρι τον αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των  καταστημάτων  που λειτουργούν σύννομα, τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία με τα επιβλαβή προϊόντα, την προστασία των καταναλωτών και την προσβολή δικαιωμάτων επί της διανοητικής ιδιοκτησίας. Τονίζεται ακόμη ότι η πάταξη του παραεμπορίου αποτελεί κορυφαία κυβερνητική επιλογή και ότι για το λόγο αυτό συστήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Οι Περιφερειάρχες καλούνται να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ΚΕΛΑΥΕ έως την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου.