Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

5ο Πανελλήνιο συνέδριο μικρών νήσων στα Κύθηρα

4/10/2012
Το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο μικρών νήσων διοργανώνεται φέτος στα Κύθηρα και θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Οκτωβρίου νε τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.
Το Συνέδριο με θέμα θέμα «Μικρά Νησιά: Ο Πλούτος της χώρας, Νησιωτικότητα,  Ανταγωνιστικότητα,  Ανάπτυξη» είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός για τα μικρά νησιά της χώρας μας και της Περιφέρειας Αττικής, σε μια εποχή που τα άλυτα προβλήματα δεκαετιών απειλούν την ύπαρξη αυτών των φάρων ελπίδας και δημιουργίας.
Στο Συνέδριο θα εξεταστούν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα μικρά νησιά και οι προοπτικές επίλυσής τους, ενώ θα γίνουν ομιλίες, παρεμβάσεις και συζητήσεις που αφορούν τον Καλλικράτη, την Ακτοπλοϊκή σύνδεση, την Ανταγωνιστικότητα και την  Ανάπτυξη.
Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο Πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο Δήμαρχος Κυθήρων Θόδωρος Κουκούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Μετά τον Καλλικράτη, τι;».
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον αείμνηστο Δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ενώ έχουν κληθεί να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, Δήμαρχοι μικρών νησιών, επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων της ακτοπλοίας, του τουρισμού και του περιβάλλοντος.