Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Ξυπολυτάς

24/5/2024

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη την Πέμπτη 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Ξυπολυτάς, μετά από την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου στη Ν. Πεντέλη.

Ο κ. Ξυπολυτάς επικράτησε με 18 ψήφους, έναντι 15, του Βλ. Σιώμου που ήταν Πρόεδρος στο Σύνδεσμο επί δυο συνεχείς θητείες. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ν. Σταματελόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Βριλησσίων ενώ την Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζουν οι Π. Πουλάκης δημοτικός σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δ. Αποστολάκος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, Π. Μερτύρης δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης και Κ. Ξηντάρας δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου.

Υπενθυμίζεται πως εκλογές είχαν πραγματοποιηθεί και πάλι στον ΣΠΑΠ πριν από δυο μήνες, είχαν μάλιστα αποτελέσει την αιτία για την αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης, που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου.

Σ’ εκείνες τις εκλογές είχε επικρατήσει ο κ. Σιώμος, όμως η Δήμαρχος Πεντέλης μαζί με πολλούς ακόμη κατέθεσαν προσφυγή για τη νομιμότητα των εκλογών, ενώ η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δήμαρχος Δ. Κεχαγιά, μαζί με πολλούς δημοτικούς συμβούλους, προσέβαλε με αντίστοιχη προσφυγή το κατεπείγον της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκε η αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ. Αξιοσημείωτο είναι πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε τελικά δεκτές και τις δυο προσφυγές, ακύρωσε δηλαδή τις πρώτες εκλογές στον ΣΠΑΠ, ακύρωσε και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Αυτή θα είναι δεύτερη φορά που η Προεδρία του Συνδέσμου φεύγει από την Πεντέλη, μια που Πρόεδρος του ΣΠΑΠ στο παρελθόν ήταν και ο Γ. Πατούλης, πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου.

odosdionysou.gr