Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Ο Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

20/5/2024

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τις οποίες διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαστε και φέτος εδώ, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουμε τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που σφαγιάστηκαν στη Γενοκτονία. Συγχρόνως, με την παρουσία μας εδώ εκπέμπουμε ένα ηχηρό μήνυμα: ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, με όλες μας τις δυνάμεις, να διεκδικούμε την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, μέχρι την τελική δικαίωση».

 

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στο 2ο Σκακιστικό Τουρνουά στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και ο Σκακιστικός Όμιλος Πολίχνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσε η Περιφέρεια σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.