Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Προ των πυλών για την επίσημη εμφάνιση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.)

29/5/2024

Η καρδιά της αυτοδιοίκησης χτυπά πλέον στο Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης που βρίσκεται στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και ανοίγει επίσημα τις πύλες του στις 29 Μαΐου από τον ΣΠΑΥ, παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια.
 
Την ίδια ημέρα, λαμβάνει χώρα η πρώτη γενική συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.) το οποίο εκτός από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για σύσταση σε σώμα, προς μεγάλη έκπληξη όλων θα φέρει έτοιμη και την ατζέντα με την οποία θα πορευτεί. Δύο καίριοι τομείς, η διαχείριση ρύπων και βιομάζας και η ανθεκτικότητα των πόλεων μέσα από συγκεκριμένη πρόταση με μελέτη, καταγραφή και υλοποίηση προγράμματος για τους Δήμους Μέλη του.
 
Τα δύο αυτά καινοτόμα προγράμματα, έχουν ήδη δουλευτεί από το Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και εμπνευστή του Ελ.Δ.Α.Π. Γιάννη Κωνσταντάτο.
 
Οι πρωτοβουλίες που θα λάβει το Δίκτυο το επόμενο διάστημα αφορούν την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, την ΚΕΔΕ και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καταστεί σαφές ότι οι Δήμοι δεν έχουν μόνο μερίδιο ευθύνης στη διαχείριση των δασών και στην προστασία τους αλλά έχουν μερίδιο ευθύνης και στα δικαιώματα που απορρέουν από αυτά.
 
Το Δίκτυο φέρνει νέα πράγματα στην αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό έχει προκαλέσει το τεράστιο ενδιαφέρον όλων των δημάρχων, με τους πρώτους 136 να είναι στα πρώτα βήματά του, καθώς θα φέρει και έσοδα στους Δήμους μέσα από τη λειτουργία και τη δράση του. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους συναδέλφους για να οργανωθούμε όπως κάναμε επιτυχώς στον ΣΠΑΥ και στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.
«Είμαι περήφανος που ξεκινά μια νέα συλλογική προσπάθεια και αισιοδοξώ ότι θα φέρει για το σύνολο τα καλύτερα αποτελέσματα», δηλώνει ο εμπνευστής του Δικτύου Γιάννης Κωνσταντάτος.