Σαβ, 25 Μαϊ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Δήμος Αθηναίων: Έρχονται λουκέτα για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

15/5/2024
Την προαναγγελία ότι ο Δήμος Αθηναίων θα ξεκινήσει να σφραγίζει τα καταστήματα που παρανομούν τοποθετώντας αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα τους στους κοινόχρηστους χώρους έκανε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν κάποια διαδικαστικά θέματα και πλέον ο δήμος θα αρχίζει να σφραγίζει τους “αυθαίρετους” καταστηματάρχες οι οποίοι προφανώς δεν λαμβάνουν σοβαρά τα χρηματικά πρόστιμα που τους επιβάλλει η Δημοτική Αστυνομία.

Αλλάζει το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων
Σύντομα πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων Αθήνα προκειμένου να αποφεύγεται η κυκλοφορική συμφόρηση από τα φορτηγά που εφοδιάζουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τις ώρες αιχμής. Όπως ανακοίνωσε τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελίδου έχει ξεκινήσει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να υπάρχει ενιαίο ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων σε όλους δήμους του λεκανοπεδίου για να μην δημιουργούνται προβλήματα στους προμηθευτές αλλά και στις επιχειρήσεις.

Αναζητούνται χώροι για τουριστικά λεωφορεία
Χώρους για να μπορούν να σταθμεύουν νόμιμα τα τουριστικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Αθήνα χωρίς να προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα κυρίως σε στις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας αναζητά ο δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναζήτηση χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων μέχρι να παραλάβουν εκ νέου τους τουρίστες. Όπως είπε ο κ. Δούκας το θέμα είναι σοβαρό καθώς έχει αρχίσει να γίνεται αισθητός ο φόρτος στους δρόμους της Αθήνας, ενώ λόγω της επικείμενης αύξησης του τουρισμού το πρόβλημα αναμένεται να γίνεται πιο οξύ. Για αυτό το λόγο αναζητούνται χώροι εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας. Προς το παρόν, πάντως, στην συζήτηση έχει μπει έκταση στον Ελαιώνα.