Τετ, 23 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Η Περιφέρεια Κρήτης ενέταξε στο ΕΣΠΑ το Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου

3/8/2012
Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής του Τυμπακίου, παίρνει σάρκα και οστά με τις ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης. Ο λόγος για την κατασκευή του νέου «Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου», το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου»), με προϋπολογισμό 660.000 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι το σημαντικό για την περιοχή έργο θα υλοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, για λογαριασμό της 7ης ΥΠΕ, η οποία θα προσφέρει στην περιοχή του Τυμπακίου μια βασική υγειονομική υποδομή στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Είναι επίσης σημαντικό ότι το Πολυδύναμο Ιατρείο θ’ ανεγερθεί σε ιδιόκτητο χώρο, συνολικού εμβαδού τριών (3) στρεμμάτων, που βρίσκεται στον τομέα Β του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Τυμπακίου, Δήμου Φαιστού.

Το κτίριο συνολικού εμβαδού 313,47 τ. μ. περιλαμβάνει: είσοδο-ανεμοφράκτη, χώρο αναμονής, στάση εργασίας αδελφών, ακτινολογικό εργαστήριο, δεξαμενή πετρελαίου, λεβητοστάσιο, WC κοινού, WC ΑΜΕΑ, αποδυτήρια, χώρο ακαθάρτων, διανυκτέρευση
ιατρού, ανάπαυση προσωπικού, θάλαμος βραχείας νοσηλείας, μικροβιολογικό εργαστήριο, δύο εξεταστήρια, γραφείο ιατρών και διάδρομο.
Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.