Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Το MEDIA LAB του Δήμου Ηλιούπολης ΑΡΩΓΟΣ στις ψηφιακές δεξιότητες των Δημοτών

12/4/2024

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος Δωρεάν Σεμιναρίων Ψηφιακών Δεξιοτήτων από το MEDIA LAB του Δήμου Ηλιούπολης.

 

Το αντικείμενο των σεμιναρίων αφορούσε αυτή την φορά την Επεξεργασία Ήχου, την Επεξεργασία Βίντεο, Cloud & Online Υπηρεσίες, τον Μικροϋπολογιστή Rapsberry, τον Μικροεπεξεργαστή Arduino.

 

Οι συμμετοχές στον Κύκλο Σεμιναρίων Ψηφιακών Δεξιοτήτων ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο με πρωτοφανή συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου, που αναδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη των Δημοτών για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Ψηφιακής εποχής και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους μέσα από την τεχνολογία.

 

Τα σεμινάρια εμψυχώνει ο κ. Στάθης Νικολακόπουλος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Δήμου Ηλιούπολης και  Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το «παρών» έδωσε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Κυριακή Μαρή, η οποία αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια ψηφιακών Δεξιοτήτων και στο γεγονός ότι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης μέσα από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών είναι προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηλιούπολης.