Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Σερρών με το ΔΙΠΑΕ

12/4/2024

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Σερρών με Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και ο Πρύτανης, Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών.

 

 

Η συνάντηση της κ. Μητλιάγκα και του κ. Αγγελόπουλου ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ιδρύματος. Η Δήμαρχος Σερρών εξήρε το έργο που επιτελείται στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών και δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες ενίσχυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. «Υπογράψαμε το Μνημόνιο συνεργασία, το οποίο θέλουμε πραγματικά να γίνει πράξη σ' ένα μεγάλο βαθμό. Κεντρικός στόχος είναι να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία και το ΔΙΠΑΕ. Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς, η Πανεπιστημιούπολη να φιλοξενείται στην πόλη μας. Η συνεργασία του Δήμου Σερρών με το ΔΙΠΑΕ θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Προσβλέπουμε σε κοινές δράσεις, για το συνολικό καλό των παιδιών μας» ανέφερε ο κ. Μητλιάγκα.

 

 

«Ο Δήμος Σερρών αποτελεί στρατηγικό εταίρο ανάπτυξης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος», δήλωσε ο Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους κύριους άξονες του Μνημονίου συνεργασίας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι κύριοι άξονες του Μνημονίου συνεργασίας είναι η υλοποίηση κοινών δράσεων σε όλα τα επίπεδα με τον Δήμο Σερρών, η ίδρυση και ανάπτυξη θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, η ερευνητική συνεργασία και η αξιοποίηση του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας των φοιτητών και φοιτητριών και η διοργάνωση κοινών ημερίδων και συνεδρίων».

 

Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας ήταν: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεϊσογλου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Νικόλαος Κουφοτόλης, η Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης κ. Βασιλική Βράνα, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών & Τηλεπικοινωνιών κ. Δημήτριος Βαρσάμης και ο Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Ιορδάνης Κοτζαϊβάζογλου.