Πεμ, 22 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική»

1/8/2012
Τρία σημαντικά έργα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, εντάχθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

1. Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης λυμάτων Δήμου Πειραιά, με προϋπολογισμό 6.000.000 € και με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πειραιά.
2. Κλειστό γυμναστήριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Μουσικού Γυμνασίου Κορυδαλλού – Οικοδομικές & Η/Μ εγκαταστάσεις, με προϋπολογισμό 1.404.045 € και με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
3. 21ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις, με προϋπολογισμό 1.088.000 € και με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Με αφορμή την ένταξη των έργων στο ΠΕΠ «Αττική», ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, δήλωσε:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, εκμεταλλευόμενη όλες τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η πολιτεία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, προωθεί σε όλη την έκταση της δικαιοδοσίας της σημαντικά έργα που έχουν έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα.
Η ένταξη στο ΠΕΠ «Αττική» του έργου κατασκευής αγωγών αποχέτευσης στον Δήμο Πειραιά αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης και φυσικά της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Αντίστοιχα, τα δύο ώριμα έργα που αφορούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κορυδαλλού έρχονται να ενισχύσουν τις εκπαιδευτικές υποδομές της περιοχής και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Ειδικά το έργο κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Μουσικού Γυμνασίου Κορυδαλλού, εκτός από τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει και διέξοδο στον αθλητισμό για τους νέους της περιοχής.
Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τον κοινωνικό ρόλο τους και δεσμεύονται να συνεχίσουν την αναπτυξιακή τους πολιτική, παρά τις αντιξοότητες του οικονομικού περιβάλλοντος».