Σαβ, 25 Μαϊ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Δήμαρχος Μαρκοπούλου: Απέλυσε συμβασιούχο επειδή του άσκησε κριτική στα social media;

23/2/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Να πάρει τώρα πίσω την απόλυση της συμβασιούχου ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας!!

 

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Τετάρτη 21-2-2024 πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας απαιτώντας να πάρει πίσω η Δημοτική Αρχή την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης συμβασιούχου. Η συνάδελφος προχώρησε σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ασκώντας κριτική στην Δημοτική Αρχή και επειδή τα γραφόμενα της δεν άρεσαν στο Δήμαρχο προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην απόλυση της. Η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι συμβασιούχος από το 2011και παραμένει στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις.

 

Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος επέμεινε στην απόλυση της δηλώνοντας ότι αν νομίζει η εργαζόμενη ότι θίγεται να προσφύγει στα αρμόδια όργανα. Είναι καθαρό ότι ο Δήμαρχος παίρνει μαθήματα αυταρχικότητας από τη κυβέρνηση, με αυτή του την απόφαση επιδιώκει να σπείρει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

 

Δηλώσαμε ότι το θέμα δεν θα μείνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της συναδέλφου. Η τρομοκρατία της Δημοτικής Αρχής δεν θα περάσει.

 

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και τη στάση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων που αντί να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπερασπιστεί τη συνάδελφο, εκπρόσωποι του δήλωσαν ότι το Σωματείο καλύπτει μόνο τους μόνιμους και τους αορίστου. Είναι απαράδεκτοι.

 

Καλούμε τη κυβέρνηση και συγκεκριμένα την υπουργό να παρέμβει ακόμα και σήμερα. Να πάρει πίσω τώρα την απόλυση.

 

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να περάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση μαζί με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών αλλά με την οργάνωση μας στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους.