Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Μητσοτάκης κατά Δούκα για τα κλειστά σπίτια και τις συλλογικότητες - Αβάσιμες οι κατηγορίες λέει ο δήμαρχος Αθηναίων

9/2/2024
Πολιτική κόντρα με αφορμή τον Χάρη Δούκα ξέσπασε στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ειρωνεύεται τον δήμαρχο Αθηναίων για τα κλειστά ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία των δήμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τα κλειστά ακίνητα των δήμων, υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι: «ίσως πρέπει να το πείτε και στον δήμαρχο της Αθήνας, τον οποίον στηρίξατε πολιτικά: ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού».

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι’ αυτό έχασε».

Χάρης Δούκας: «Αντί ο πρωθυπουργός να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες, ας στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για τα ευάλωτα νοικοκυριά»

Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.
Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών.