Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Θωμάς Μπέγκας στο airetos.gr: Στόχος μας να φέρουμε την αλλαγή και την ανάπτυξη στο Δήμο μας

21/11/2023

Στόχος μας είναι  να φέρουμε την αλλαγή και την ανάπτυξη στο Δήμο μας, σημειώνει στη συνέντευξη του στο airetos.gr ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

«Αυτό περιμένουν τώρα από εμάς οι πολίτες,  να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αναπτυξιακό» τονίζει ο κ. Μπέγκας. «Στόχος μας είναι σε πέντε χρόνια να παραδώσουμε ένα δήμο πρότυπο διαχείρισης της καθημερινότητας, με ποιοτικές και όσο το δυνατόν ψηφιακές παρεχόμενες υπηρεσίες για το δημότη και τους επισκέπτες του».

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Θωμά Μπέγκα  στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί  πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας; Τι περιμένουν από εσάς;

 


Η παράταξή μας, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, στα χρόνια που θήτευσε στα έδρανα της αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023, τίμησε στο ακέραιο το ρόλο που της ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Ήμασταν παρόντες με εποικοδομητική αντιπολίτευση, καινοτόμες προτάσεις για το καλό του δήμου μας και ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στα μεγάλα αλλά και τα καθημερινά προβλήματα του τόπου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά επικοινωνήσαμε το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις αξίες μας, με ήθος και σεβασμό τόσο προς τους δημότες όσο και προς τις άλλες παρατάξεις.

Βρεθήκαμε κοντά στους συνδημότες μας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο της πόλης, σε όλα τα χωριά των δημοτικών μας ενοτήτων και τους ακούσαμε, ενστερνιστήκαμε τους προβληματισμούς τους και τους ενσωματώσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Η ανάγκη να αλλάξουμε το Δήμο μας για το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών μας και της νέας γενιάς, ήταν πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά κι αυτό το βλέπαμε διάχυτο στην κοινωνία.

Καταφέραμε με την συνολική μας παρουσία να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα να φέρουμε την αλλαγή και την ανάπτυξη στο Δήμο μας.

Αυτό περιμένουν τώρα από εμάς. Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αναπτυξιακό.

Στόχος μας είναι σε πέντε χρόνια να παραδώσουμε ένα δήμο πρότυπο διαχείρισης της καθημερινότητας, με ποιοτικές και όσο το δυνατόν ψηφιακές παρεχόμενες υπηρεσίες για το δημότη και τους επισκέπτες του. Ένα δήμο σημείο αναφοράς στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και όλα αυτά μέσα από συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο σχεδιασμό, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

 

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες του δήμου σας ;

 


Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου θέλω αρχικά να τους ευχαριστήσω από καρδιάς που εμπιστεύτηκαν τόσο εμένα όσο και τα άξια στελέχη της παράταξής μας.

Δέσμευσή μας είναι πως θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε μέλλον για τον τόπο.

Και θα εργαστούμε όλοι μαζί.

Μαζί με τους πολίτες, για τους οποίους προσδοκούμε να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι με την ατομική τους συμπεριφορά απέναντι στο δημόσιο χώρο.

Μαζί με όλους τους φορείς.

Μαζί με όλες τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλοι μαζί θα πάμε τα Γιάννενα εκεί που τους αξίζουν.

 


Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 


Για τη νέα Δημοτική περίοδο, σταθερός μας στόχος είναι ένας νέος Δήμος. Σύγχρονος, ελκυστικός και ανοιχτός, που σέβεται τους πολίτες και ακτινοβολεί ως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και παραγωγικό κέντρο. Οι ιδέες, οι στόχοι κι οι προτάσεις μας για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε, τα οποία έχουμε καταθέσει για συζήτηση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία - ώστε να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του Δήμου - συνεχίζουν να μας δεσμεύουν και να μας καθοδηγούν.

Πρώτο μας μέλημα στη νέα Δημοτική μας θητεία, είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των πολιτών (καθαριότητα, πράσινο, φωτισμός, στάθμευση, υπηρεσίες) και η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών που διαθέτουμε (δρόμοι, πάρκα, πλατείες, αστικός εξοπλισμός, αθλητικοί χώροι).

Οφείλουμε κατά προτεραιότητα να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην καθημερινότητα και να σώσουμε το απόθεμα των υποδομών που ήδη έχουμε και η απερχόμενη δημοτική αρχή το άφησε να παρακμάσει σε σημείο διάλυσης.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στους Δήμους; Εκφράστηκαν  οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;


Κατά την άποψή μου, οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται με πολιτικά αλλά σε καμία περίπτωση με κομματικά χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι και στα Γιάννενα οι δημότες μας στήριξαν τον συνδυασμό μας ως μια αμιγώς αυτοδιοικητική παράταξη, η οποία κατά τεκμήριο είχε τόσο το μεγαλύτερο, όσο και το ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε στις εκλογές. Εμείς, ως μια βαθιά αυτοδιοικητική παράταξη, κινηθήκαμε ξεκάθαρα μακριά από κομματικές γραμμές και στηρίξεις και στο τέλος ανταμειφτήκαμε.Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Αυτοδιοικητικός, δημοκράτης, τίμιος, εργατικός και αποτελεσματικός