Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Σίμος Δανιηλίδης στο airetos.gr: Είμαστε μπροστά στη χρυσή πενταετία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

7/11/2023

Ο εκλεγμένος για 8ησυνεχή φορά δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστεί τους συνδημότες του για την εμπιστοσύνη και το εντυπωσιακό ποσοστό του 78,8% που του διασφάλισαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και δεσμεύεται πως η πενταετία που θα ακολουθήσει θα είναι «η χρυσή πενταετία για το δήμο Νεάπολης-Συκεών».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του, μάλλον δεν υπάρχει αφού πρόθυμα μοιράζεται μαζί μας ότι «για να επιτύχεις ως αυτοδιοικητικός πρέπει να αγαπάς την τοπική αυτοδιοίκηση και να είσαι αφοσιωμένος σε αυτή».

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Σίμου Δανιηλίδη  στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας; Τι περιμένουν από εσάς;

 

Οι συνδημότες μας μάς τιμούν αδιαλείπτως εδώ και περίπου τριάντα χρόνια και μας εμπιστεύονται τη διοίκηση του δήμου άρα και την καθημερινότητά τους γιατί έχουν πεισθεί πως σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν βρίσκονται, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες τους κι ακόμη περισσότερο αν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα του πληθυσμού θα βρουν στο δήμο ευήκοα ώτα και ανθρώπους πρόθυμους να ακούσουν το πρόβλημά τους και να κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να το επιλύσουν. Αιρετοί και υπηρεσιακοί ασχολούνται με τη βελτίωση της καθημερινότητάς του συνόλου των πολιτών σε ένα δήμο που διοικείται δημοκρατικά και λειτουργεί προς όφελος όλων όπως έχει αποδειχθεί, ενισχύοντας καθημερινά τις παροχές στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, της δωρεάν παιδείας και του αθλητισμού. Και φυσικά οι πολίτες περιμένουν σύμφωνα με τα δείγματα δουλειάς που έχουμε δώσει στο παρελθόν να κινηθούμε και στο μέλλον. Και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν-έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου σας;

 

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν προσωπικά αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου να μας επιλέξουν για άλλη μια φορά ως τους καταλληλότερους για να βρίσκονται στο τιμόνι του δήμου και να τους διαβεβαιώσω πως αυτή η πενταετία θα είναι η χρυσή πενταετία για τον δήμο Νεάπολης-Συκεώνμε μία σειρά μεγάλων έργων που θα ολοκληρωθούν ή θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

 

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Υπάρχουν προτεραιότητες καθώς και εκκρεμότητες αφού η διοίκηση του δήμου έχει συνέχεια. Φυσικά δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με αυτό που αποκαλείται «πρόγραμμα 100 ημερών» αφού δεν υπάρχει αλλαγή σκυτάλης. Από εκεί και πέρα ένα από τα σημαντικότερα έργα αυτής της θητείας είναι η ανάπλαση της Επταπυργίου και 50 κάθετων οδών καθώς και της Κύπρου, της Ρήγα Φεραίου και της Κ. Κουν, ένα μεγάλο έργο που ξεμπλόκαρε λίγο πριν τις εκλογές και άρχισε να υλοποιείται, η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που επίσης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Παράλληλα, δεκάδες έργα από τη φάση της μελέτης ως το στάδιο της υλοποίησης εξελίσσονται. Το μεγαλόπνοο έργο όμως που θέλουμε να χαρακτηρίσει αυτή τη θητεία είναι το πρώτο πανελλαδικά δημοτικό Πρότυπο Κέντρο Alzheimer και συγγενών διαταραχών, το οποίο ήδη σχεδιάσαμε με τη συνδρομή της καθηγήτριας Ιατρικής κ. Μάγδας Τσολάκη και θα  λειτουργήσει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη δημοτική κοινότητα Πεύκων. Στα Πεύκα επίσης και συγκεκριμένα στην οδό Νεφέλης θα δημιουργηθεί μία ακόμη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για την ημιαυτόνομη διαβίωση ΑμεΑ, η τέταρτη για το δήμο μας έργο το οποίο εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική που ασκούμε για την συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία. Και φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο Δημοτικό Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο της Επταπυργίου μία μοναδική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ήδη λειτουργεί με 17 ιατρεία πλήρως εξοπλισμένα για το οποίο ήδη έχει προγραμματίζεται η απόκτηση αξονικού και μαγνητικού τομογράφου.

 

Ποια είναι τα πολιτικά συμπεράσματα από τη μάχη στους δήμους; Εκφράστηκαν οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μία ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Εκτιμώ πως εν πολλοίς εκφράστηκαν οι τοπικές κοινωνίες μέσω των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι αιρετοί που δεν επέδειξαν έργο ή επέδειξαν αλαζονεία και σιγουριά για την επανεκλογή τους ελέω κομματικών συσχετισμών έχασαν τη μάχη από καθαρά αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που υποσχέθηκαν ότι θα λειτουργήσουν με γνώμονα την αναβάθμιση της καθημερινότητας των συνδημοτών τους και δεν θα χρησιμοποιήσουν το δημαρχιλίκι ως ένα σκαλί για να αναρριχηθούν στην πολιτική κλίμακα. Πιστεύω απολύτως πως δεν μπορείς να ξεγελάς πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και το να είσαι δήμαρχος προϋποθέτει να είσαι ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να είσαι αποφασισμένος να αφοσιωθείς σε αυτή. 

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Τόλμη, συνέπεια, όραμα, πίστη, αλληλεγγύη.