Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Νεκτάριος Φαρμάκης στο airetos.gr: Συνεχίζουμε με χαμηλά το κεφάλι και ψηλά τα μανίκια

6/11/2023

« Η προσπάθειά μας είναι κάθε μέρα να είναι λίγο καλύτερη από την προηγούμενη για τον τόπο μας και  αυτή η προσπάθεια αποτελεί έναν μαραθώνιο και όχι έναν αγώνα ταχύτητας», τονίζει στη συνέντευξη του στο airetos.gr o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. «Συνεχίζουμε λοιπόν με χαμηλά το κεφάλι και ψηλά τα μανίκια, ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις και να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά. Βήμα – βήμα, μέρα – μέρα».

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, αποδέχεται ότι η μάχη στις Περιφέρειες έχει πιο έντονο πολιτικό χρώμα, όμως σημειώνει πως «αν ρίξουμε μια ματιά στον εκλογικό χάρτη θα δούμε πως οι πολίτες δεν ψήφισαν μόνο με κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά ψήφισαν και με βάση τις συνθήκες και τις καταστάσεις που βιώνουν στους τόπους διαμονής τους, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή». 

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Νεκτάριου Φαρμάκη   στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί  πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι πολίτες ; Τι περιμένουν από εσάς;

 

Οι πολίτες είδαν και εκτίμησαν την προσπάθεια μας και τα αποτελέσματά της. Παρά το γεγονός ότι περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μας εν μέσω της πανδημίας και της «ακινησίας» αλλά και της οικονομικής καθίζησης που αυτή επέφερε, εντούτοις η Δυτική Ελλάδα του 2023 έκανε μεγάλα βήματα προόδου και δεν θυμίζει σε τίποτα την Δυτική Ελλάδα του 2019. Ξεκολλήσαμε όλα τα έργα, ενισχύσαμε το επενδυτικό κλίμα, νοιαστήκαμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες πολιτών και ήδη θέσαμε τις βάσεις για μία, ακόμα πιο δυναμική, ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τελικά φαίνεται σε έναν και μόνον δείκτη. Τον δείκτη της ανεργίας. Η Δυτική Ελλάδα από πρωταθλήτρια ανεργίας, μέσα σε 4 χρόνια έγινε πρωταθλήτρια δημιουργίας θέσεων εργασίας.  Αυτή την πραγματικότητα είδαν και εκτίμησαν οι πολίτες και μας εμπιστεύτηκαν εκ νέου τη διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Γνωρίζω καλά ότι αυτό το ποσοστό είναι ευθέως ανάλογο της μεγάλης ευθύνης που μας αναλογεί για να πάμε τον τόπο μας ακόμα ψηλότερα. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, ακόμα πιο έντονα…

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες της περιφέρειας  σας ;

 

Από την πρώτη κιόλας νίκη μας στις εκλογές του 2019, είχα πει ότι η Περιφέρεια θα γίνει το «σπίτι» κάθε πολίτη και ότι οι τρεις νομοί της Δυτικής Ελλάδας θα γίνουν μια γροθιά. Νομίζω πως το αποδείξαμε. Αυτό που προσωπικά μπορώ να πω σε κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας λοιπόν, είναι ότι θα συνεχίσουμε τη δουλειά με την ίδια λογική και την ίδια νοοτροπία. Ξέρουμε πως ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά θα συνεργαστούμε με όλους και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε, όπως πετύχαμε μέχρι τώρα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου είναι για μένα ένα μεγάλο χρέος, στο οποίο θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ. Δεν θα σταματήσω ποτέ λοιπόν να προσπαθώ και να διεκδικώ για τον τόπο μου.

 

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Ξεκάθαρα, όχι. Αφενός γιατί τίποτα δεν αλλάζει καθοριστικά σε 100 μέρες και αφετέρου γιατί ποτέ δεν θα παραστήσω τον… θαυματοποιό. Είμαι ένας υπηρέτης της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας και ξέρω καλά πως τα πράγματα αλλάζουν με πολλή και σκληρή δουλειά, με επιμονή και υπομονή. Έχω πει πολλές φορές ότι η προσπάθειά μας είναι κάθε μέρα να είναι λίγο καλύτερη από την προηγούμενη για τον τόπο μας και ότι αυτή η προσπάθεια αποτελεί έναν μαραθώνιο και όχι έναν αγώνα ταχύτητας. Συνεχίζουμε λοιπόν με χαμηλά το κεφάλι και ψηλά τα μανίκια, ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις και να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά. Βήμα – βήμα, μέρα – μέρα.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στις Περιφέρειες; Εκφράστηκαν  οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Δεν θα αρνηθώ ότι οι Περιφερειακές Εκλογές έχουν πάντοτε πιο έντονο πολιτικό χρώμα σε σύγκριση με τις Δημοτικές Εκλογές. Ωστόσο, πιστεύω πως στις Περιφερειακές Εκλογές, εκφράζονται και οι κοινωνίες και τελικά, δικαιώνονται όσοι πιστεύουν βαθιά στη δύναμη του πραγματικού έργου προς όφελος του πολίτη και στη δύναμη που έχει η αυτοδιοίκηση να κάνει αυτό το έργο. Νομίζω πως αν ρίξουμε μια ματιά στον εκλογικό χάρτη θα δούμε πως οι πολίτες δεν ψήφισαν μόνο με κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά ψήφισαν και με βάση τις συνθήκες και τις καταστάσεις που βιώνουν στους τόπους διαμονής τους, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και σας στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Αρκούν μόνο τρεις: Δουλειά – έργο – αποτέλεσμα.