Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Ισίδωρος Μάδης στο airetos.gr: Στην αυγή του 2029 ο δήμος Παιανίας θα είναι ένας νέος δήμος, σύγχρονος, που σέβεται κάθε πολίτη

3/11/2023

«Αν κάτι έχω θέσει ως στόχο είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο των ακαθάρτων λυμάτων στη ΔΕ Παιανίας ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες» τονίζει στη συνέντευξη του στο airetos.gr ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. « Είναι το πιο σημαντικό έργο, από κοινού με το αντίστοιχο των Γλυκών Νερών, υπερτοπικής σημασίας μιας και θα επιτρέψει στο ΚΕΛ Κρωπίας να λειτουργήσει κανονικά ενώ θα απαλλάξει από το βραχνά των βυτιοφόρων και του κόστους που αυτά συνεπάγονται χιλιάδες πολίτες».

Ο Ισίδωρος Μάδης δεσμεύεται ότι «στην αυγή του 2029 ο Δήμος Παιανίας θα είναι ένας νέος δήμος, σύγχρονος, που σέβεται κάθε πολίτη»

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ισίδωρου Μάδη στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί  πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας ; Τι περιμένουν από εσάς;

 

Διότι επί τέσσερα χρόνια τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου μιλήσαμε με ειλικρίνεια και δεν υποσχεθήκαμε το ακατόρθωτο. Αντιθέτως μείναμε στο εφικτό, υλοποιήσαμε περίπου το 60% του προγράμματός μας, αποφύγαμε να μπούμε σε τοξικές συζητήσεις και αγοραίους διαλόγους. Προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή παραμένει το καλό του τόπου μας. Και αυτό το αποδείξαμε με πράξεις: εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις περίπου 60.000.000 ευρώ, ξεκολλήσαμε έργα που είχαν εγκαταλειφτεί από το 2017 με κορυφαίο την αποχέτευση ακαθάρτων λυμάτων της ΔΕ Παιανίας, δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος είτε στην περίπτωση των Γυμνασίων Παιανίας όπου κάποιοι μας καλούσαν να θάψουμε τη μελέτη στατικότητας που αποκάλυπτε προβλήματα είτε στην αποχέτευση λυμάτων στη ΔΕ Γλυκών Νερών όπου μετέτρεψε σε ναρκοπέδιο μεγάλο τμήμα της πόλης. Και οι πολίτες με αποδείξεις είδαν ότι δεν ήρθαμε για να συμβιβαστούμε αλλά να δώσουμε λύσεις και να αλλάξουμε συνολικά τον Δήμο Παιανίας. Αυτό περιμένουν από εμάς και την επόμενη μέρα. Να συνεχίσουμε  να παράγουμε αποτέλεσμα.

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες του δήμου σας ;

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς που δεν υπέκυψαν στον λαϊκισμό, που με εμπιστεύονται, που κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες οι οποίες αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά οφέλη και όχι για το κοινό καλό. Και δεσμεύομαι απέναντι σε κάθε πολίτη, τους περισσότερους τους γνωρίζω με το μικρό τους όνομα μιας και έχουμε μεγαλώσει μαζί σε αυτόν τον τόπο, ότι στην αυγή του 2029 ο Δήμος Παιανίας θα είναι ένας νέος δήμος, σύγχρονος, που σέβεται κάθε πολίτη.

 

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Πρόγραμμα 100 ημερών δεν μπορεί να υπάρξει καθώς αποτελούμε συνέχεια της τρέχουσας διοίκησης η οποία έχει σαφές χρονοδιάγραμμα για μια σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί. Ήδη την επομένη κιόλας των εκλογών ξεκίνησε μια μεγάλη ανάπλαση στη ΔΕ Γλυκών Νερών, ένα έργο που ήταν έτοιμο αλλά δεν ήθελα να εγκατασταθεί ο εργολάβος λίγες μέρες πριν από τις κάλπες και ζήτησα να καθυστερήσει. Αν κάτι έχω θέσει ως στόχο είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο των ακαθάρτων λυμάτων στη ΔΕ Παιανίας ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Είναι το πιο σημαντικό έργο, από κοινού με το αντίστοιχο των Γλυκών Νερών, υπερτοπικής σημασίας μιας και θα επιτρέψει στο ΚΕΛ Κρωπίας να λειτουργήσει κανονικά ενώ θα απαλλάξει από το βραχνά των βυτιοφόρων και του κόστους που αυτά συνεπάγονται χιλιάδες πολίτες.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στους Δήμους; Εκφράστηκαν  οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Ρίχνοντας μια ματιά στους υποψηφίους τουλάχιστον στους δήμους της Αττικής, αντιλαμβάνεται κανείς πως στην πλειοψηφία τους προφανώς και είχαν κομματική ταυτότητα όμως οι συνδυασμοί τους ήταν πολυσυλλεκτικοί. Ο καιρός που ο «κομματάρχης» κατέβαινε και διεκδικούσε τον δήμο στο όνομα του κόμματος έχουν περάσει. Οι πολίτες κρίνουν ακομμάτιστα και ψηφίζουν με στόχο το καλό του δήμου τους.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Καταρχήν εργασιομανής. Έχω την αίσθηση ότι πιέζω πολύ τους συνεργάτες μου οι οποίοι καλούνται να με ακολουθήσουν σε ένα πρόγραμμα περίπου 12 ωρών καθημερινά.

Μου καταλογίζουν ότι είμαι και υπερσυγκεντρωτικός. To ακούω και μάλλον έχουν δίκιο. Παρακολουθώ κάθε υπόθεση που αφορά τον δήμο μέχρι την ολοκλήρωσή της. Θέλω να είμαι ενήμερος ανά πάσα στιγμή ώστε να παρέμβω όπου απαιτείται.

Ωμός σε βαθμό παρεξηγήσεως. Θα απαντήσω πάντα ευθέως δίχως να ωραιοποιήσω μια κατάσταση. Είναι και ο λόγος που έχω πιστούς φίλους αλλά και φανατικούς πολέμιους.

Δίκαιος. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω. Δεν έχω αδικήσει κανέναν συνειδητά.

Πιστός. Σε αξίες και ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίο ότι στα 57 μου χρόνια έχω φίλους από τα παιδικά μου χρόνια.