Δευ, 15 Απρ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Παπαστεργίου για νέο Wallet: Επανάσταση στην ψηφιακή εποχή - Διεκπεραίωση εργασιών χωρίς έγγραφα

20/10/2023
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 για το νέο wallet που έρχεται στο κινητό τηλέφωνο από το 2024.

Όπως εξήγησε, ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο. «Αντί να στέλνεται pdf, ο πολίτης θα συμφωνεί ότι δέχεται για παράδειγμα η δημόσια υπηρεσία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες που θα βγουν από τον Δεκέμβριο και μετά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε έναν μήνα θα έρθει ο ψηφιακός βοηθός με φυσική γλώσσα που θα μπορεί να απαντά σε πληροφορίες που αναζητά κανείς και θα δίνει οδηγίες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει.

Επίσης μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια το οποίο θα αφορά πάνω από 2.000 φορείς και οργανισμούς.

Ο κ. Παπαστεργίου, χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη τεράστια πρόκληση που πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε σωστά καθώς θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς όπως στην υγεία στο διαγνωστικό κομμάτι, στην φοροδιαφυγή αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.