Κυρ, 31 Μαϊ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Μεταφορές - Νέες τεχνολογίες

Δημαρχος Κορυδαλλού: Έργο πνοής για την πόλη το μετρό

1/3/2012
Σε κλίμα αισιοδοξίας υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κοι-νοπραξίας που θα κατασκευάσει την επέκταση της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι προς Κορυ-δαλλό και Πειραιά με συνολικά έξι σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης. Η λειτουργία της υπό επέκτασης γραμμής προβλέπεται σε χρονικό διάστημα 60 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης που παρέστη στην εκδήλωση με τον Πρόεδρο του Δημοτι-κού Συμβουλίου Θεόδωρο Μερεντίτη, χαρακτήρισε έργο πνοής για τον Κορυδαλλό την κα-τασκευή του Μετρό. «Ο Κορυδαλλός, όπως και όλος ο δυτικός Πειραιάς, βρίσκεται επί δε-καετίες σε συγκοινωνιακή απομόνωση με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων. Η επέκταση του Μετρό, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θα συνδέσει επιτέλους την πόλη με την Αθήνα και πολλές περιοχές της Αττικής. Ο Κορυδαλλός είναι μια πόλη με μεγάλη ζωντάνια και δυνατό-τητες περαιτέρω ανάπτυξης, οι οποίες διευρύνονται με την έλευση του Μετρό».

Όσον αφορά στην κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας, υπογράμμισε ότι στις εργασίες έχει συμπεριληφθεί η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στα καταστήματα, όπως είχε ζητήσει η δημοτική αρχή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες για επιχειρή-σεις και εργαζόμενους κατά το διάστημα κατασκευής του Μετρό.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έχει θέσει επιτακτικά την κατασκευή συνοδευτικών κυ-κλοφοριακών έργων με την ανάπλαση των οδών Αθηνάς, Διαμαντίδη και Ξενοφώντος και την κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης στην Λ. Γρ. Λαμπράκη. Για το σκοπό αυτό, καθώς και για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εργασίες κατασκευής προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα ανοιχτή συνάντηση της δημοτικής αρχής και φο-ρέων της πόλης με την Αττικό Μετρό, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χρήστο Τσίτουρα καθώς και εκπροσώπους και μελετητές της κατασκευαστικής εταιρείας.