Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Η γέφυρα και το πάρκινγκ που θα αλλάξουν τη Γλυφάδα

7/6/2023

Ανακοίνωση Δημου Γλυφάδας

 

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν τα πιστεύουμε. Και η δημοτική αρχή της Γλυφάδας το πίστεψε, αγωνίστηκε γι αυτό και τώρα το κάνει πράξη! Η «Εσπλανάδα», η γέφυρα που θα ενώσει την πόλη με την παραλία της και ένα υπόγειο πάρκινγκ που θα λύσει ένα μείζον πρόβλημα για κατοίκους και επισκέπτες, αλλάζουν θεαματικά τη Γλυφάδα!

 

«Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι' αυτό είναι πολύ μεγάλη!

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον.

Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:

 

Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία. 

Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης.

Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας:

Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό! 

 

Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

 

«Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα. 

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την «λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο», όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση.

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».