Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

25/5/2023

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει και υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν με 4 παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, 27 - 28 Μαΐου και 3 - 4 Ιουνίου, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις στις 20.30

Μέσα από τις Εκκλησιάζουσες, ο Αριστοφάνης σατιρίζει μαεστρικά καταστάσεις και πρόσωπα μιας Αθηναΐκής Δημοκρατίας σε κρίση, με τον θεατή να βρίσκει αρκετές αντιστοιχίες της Ελλάδας του τότε, με την Ελλάδα του σήμερα…

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση ο οποίος συνεχίζει την επί 38 χρόνια αδιάλειπτη παρουσία της Θεατρικής Σκηνής στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, στα βήματα που χάραξε η αείμνηστη Βάσω Παπαθεοδώρου Μπελίτση, η ψυχή της ομάδας.

Στην παράσταση παίζουν με την σειρά εμφάνισης: Σοφία Θεοφυλάκη, Αιμιλία Σιούλη, Αλεξάνδρα Χαβιαροπούλου, Σοφία Κοτσάμπαση, Αθανασία Τσαρουχά, Νάντια  Στοιλόβσκαγια, Άννα Καρκατζούλη, Εύα Ζαρκαδάκη, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Γιώργος Κοκορομίτης, Έλσα Παναγάκη, Λουΐζα Μαρτινούτσι, Γιάννης Αναστασάκης και Ξανθίππη Παντελή.

Τη μουσική και τα κοστούμια έχει επιλέξει ο Λάζαρος Μπελίτσης. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Γαμπαδάκης. Χορογραφίες από την Κλέλια Φελεσάκη.