Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Στο Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού η Ρ. Δούρου- Συνάντηση με τον Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο

3/4/2023

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο είχε η Ρένα Δούρου στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση μετείχαν οι Περιφερειακές Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής, Βάσω Βερελή και Νατάσα Κατρανίδου, ο πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Παράταξης Συν-πόρευση, Θεόδωρος Μπούφης, ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νοτίου Τομέα, Λεωνίδας Μύαρης, ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελληνικού, Βασίλης Βάσιος και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φωτεινή Καρυστινάκη.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο η πορεία των έργων που χρηματοδότησε στον Δήμο η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής όσο και οι εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει ο Δήμος εξαιτίας ελλειμματικής χρηματοδότησης των έργων από τη Διοίκηση Πατούλη και από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της προστασίας του Υμηττού, που στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό, ενώ δεν έχει υλοποιηθεί με ευθύνη της νυν κυβέρνησης, κατά 50% το Πρόγραμμα Τρίτσης για τη χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης του πρασίνου στον Υμηττό και του εξοπλισμού των εθελοντών.

 

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικά έργα που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στον Δήμο (προϋπολογισμού 2.6 εκατομμυρίων ευρώ) και που μόλις ολοκληρώθηκε: την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που προστέθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Ιασωνίδου 52 και Χρυσάνθου Τραπεζούντος).

 

Η διασφάλιση της συνέχειας της χρηματοδότησης των έργων υποδομής έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζει η κεντρική εξουσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προβληματική χρηματοδότηση μαρτυρά αδιαφορία για την τοπική κοινωνία, αδιαφορία για τους αδύναμους, αδιαφορία για τα προβλήματα της καθημερινότητας, αδιαφορία για τις υποδομές, αδιαφορία για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Για αυτό και στις 21 Μαΐου οφείλουμε μαζί να γυρίζουμε σελίδα, για δικαιοσύνη παντού, για την ανάταξη του τόπου”, σχολίασε η Ρ. Δούρου.