Τρι, 28 Μαρ 2023
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την τραγωδία στα Τέμπη

16/3/2023

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ-  Στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ 

Εικοσιτετράωρη πανδημοσιοϋπαλληλική, πανεργατική, πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την τραγωδία των Τεμπών, την απαξίωση των σιδηροδρόμων και με αίτημα την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Η προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ είναι στις 11.00 στην πλατεία  Κλαυθμώνος και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.