Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Βραβείο Best City Awards στον Δήμο Σερρών για τα ψηφιακά παιχνίδια της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

25/1/2023

Ένα ακόμη βραβείο για τις καινοτόμες δράσεις του κατέκτησε ο Δήμος Σερρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ψηφιοποίηση περιεχομένου μουσείων & τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς» για το έργο: «Ψηφιακά παιχνίδια και μουσεία, μέσω γνωστικής και βιωματικής προσέγγισης του  εορτασμού για τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού βίου».

 

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και  υλοποιείται από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ, αφορά στη δημιουργία της πρωτότυπης ψηφιακής πλατφόρμας games.kedis.gr με παιχνίδια γνώσεων και παρατήρησης για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

«Οι επισκέπτες της πλατφόρμας, είτε από τον υπολογιστή είτε μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, πλοηγούνται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και σε ιστορικά γεγονότα, συναντούν και γνωρίζουν τους ήρωες αλλά και τις αξίες και ήθη της πατρίδας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημειώνοντας ότι με τη διάκριση για τα ψηφιακά παιχνίδια ο Δήμος Σερρών φθάνει τα τέσσερα συνολικά βραβεία στον διαγωνισμό Best City Awards τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Αναλυτικά, το 2021 ο Δήμος Σερρών είχε κατακτήσει δύο βραβεία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα και για τις Κοινωνικές Δράσεις, που αναπτύσσει, ενώ το 2022 βραβεύτηκε για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη που δημιούργησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

 

«Στον Δήμο Σερρών είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτές τις βραβεύσεις, οι οποίες αποτελούν μία ακόμη αναγνώριση του πολύπλευρου και ποιοτικού έργου που γίνεται από τη Δημοτική μας Αρχή.

 

Για αυτές τις διακρίσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Σερρών και στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αλλά και σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται για να βρίσκεται ο Δήμος μας στην πρωτοπορία», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη - Τσοχατζίδη η οποία παρέλαβε το βραβείο κατά την τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη στην Αθήνα δήλωσε:

«Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, δημιούργησε μία σειρά παιδαγωγικών και παράλληλα ψυχαγωγικών παιχνιδιών με στόχο την ανάδειξη της σπουδαίας αυτής περιόδου για το έθνος, τον αντίκτυπο που είχε στη μετέπειτα πορεία του Ελληνικού κράτους, καθώς και τη διαπαιδαγώγηση των νέων στα εξαιρετικής σημασίας γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση. Πρόκειται για ένα διαδραστικό περιβάλλον, που φιλοξενεί την ιστορία του τόπου μας».

Η σειρά των ψηφιακών παιχνιδιών  περιλαμβάνει πέντε αυτοτελή παιχνίδια με ξεχωριστό concept το καθένα. Πρόκειται για παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, συσχετισμού, τα οποία επιδιώκουν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών-παικτών, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους διαπαιδαγωγήσουν.