Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Δήμος Αγίου Νικολάου: Ένταξη σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ

8/12/2011
Συνέντευξη τύπου έδωσαν, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ, με θέμα την ένταξη δύο μεγάλων έργων πνοής στο ΕΣΠΑ.

Τα δύο σημαντικά έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης αφορούν :

α) Αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας Λυμάτων Αγ. Νικολάου, συνολικού προϋπολογισμού 5.120.000 ευρώ.

β) Έργα Συλλογής, Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Νεάπολης - Βουλισμένης - Λατσίδας, συνολικού Προϋπολογισμού 8.696.748 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου είπε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Μέσα στη δύσκολη συγκυρία και τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, αναζητούμε πλευρές αισιοδοξίας για να μπορέσουμε να πορευτούμε στο μέλλον.

Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να παρουσιάσουμε το έργο του Δήμου και ειδικότερα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Τα δύο μεγάλα έργα πνοής της ΔΕΥΑΑΝ που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ αποτελούν τις «κορωνίδες των έργων» για το μέλλον και την ανάπτυξη για την πορεία του ευρύτερου Δήμου.
Σήμερα μετά από προσπάθεια πολλών ετών και πολλών δημοτικών αρχών εγκρίθηκε η ένταξη της αναβάθμισης του βιολογικού Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα και εξυπηρετεί μέχρι τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι του κάτω Μιραμπέλλου - Καλό Χωριό και την ευρύτερη περιοχή, Κριτσά, Άγιο Νικόλαο και οσονούπω όλη την περιοχή Λακωνίων. Εγκρίθηκε επίσης και είναι έτοιμο για δημοπράτηση το αποχετευτικό έργο στη Νεάπολη το οποίο είχε ενταχθεί οικονομικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπου όμως είχε αρκετά ζητήματα να επιλύσει, όπως νέες και συμπληρωματικές μελέτες, επικαιροποίηση οικονομικού και φυσικού αντικειμένου. Έτσι, το πάνω Μιραμπέλλο θα αποκτήσει Βιολογικό Καθαρισμό αφού πρώτα κατασκευαστούν τα δίκτυα».

Ο κ. Κουνενάκης επεσήμανε και τα σημαντικά έργα της Ελούντας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, όπως το σημαντικό έργο της «Τριτοβάθμιας επεξεργασίας» στην Ελούντα, η «Κατασκευή Υποδομών Αποχέτευσης στην παραλιακή Ζώνη Ελούντας-Πλάκας» και τα «Συμπληρωματικά έργα Υποδομών Αποχέτευσης στο Δ.Δ. Ελούντας».

Τα έργα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη και θα οδηγήσουν ολοκληρωτικά πλέον στην επίλυση του προβλήματος τόσο στο πάνω χωριό της Ελούντας και στην Ελούντα όσο και στην Πλάκα με τον αγωγό λυμάτων, που ουσιαστικά θα προστατέψουν τον κόρφο της Ελούντας. Το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ελούντας είναι το πρώτο που θα αποκτήσει τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων στο Δήμο Αγίου Νικολάου και αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής.