Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Χρηματοδότηση 73.000.000 ευρώ για το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης

23/11/2011
Στο επίκεντρο της πανελλήνιας δημοσιότητας βρέθηκε ο Δήμος Παλλήνης με αφορμή την επιτυχία που κατέγραψε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος όταν κατάφερε να εντάξει ποσό ύψους 73.399.750 ευρώ στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη, στο Γέρακα και στην Ανθούσα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και σύμφωνα με τον πίνακα των εγκεκριμένων έργων της Αττικής, ο μοναδικός Δήμος που φέρεται ως δικαιούχος έργου αποχέτευσης είναι αυτός της Παλλήνης καθώς οι μελέτες που υπέβαλε κατατέθηκαν εγκαίρως και κρίθηκαν τεχνικά άρτιες.

Από το σύνολο των 300 εκατ. ευρώ για 40 συνολικά έργα σε όλη τη χώρα, σχετικά με δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς λυμάτων ο δήμος απορρόφησε το 25% από τους πόρους του προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Δήμου απαλλάσσονται από οποιαδήποτε συμμετοχή στο κατασκευαστικό κόστος του εσωτερικού δικτύου, το οποίο, θα κατασκευαστεί στο σύνολο των δομημένων περιοχών των τριών δημοτικών ενοτήτων.