Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

8η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (ΤΟΣ) των Σερρών, του δικτύου των ευρωπαϊκών πόλεων “space4people”

21/7/2022

Ο Δήμος Σερρών και η Τοπική Ομάδα Στήριξης (Τ.Ο.Σ) του Δικτύου πόλεων    “Space4People”, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιήσουν την 8η τακτική συνάντηση για το σχεδιασμό και τη υλοποίηση δράσεων που στόχο έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες κινητικότητας, να αναβαθμίσουν το δημόσιο χώρο της πόλης και να τον κάνουν περισσότερο ελκυστικό για όλους τους χρήστες. Η συνάντηση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης οργανώνεται αυτή τη φορά δια ζώσης, στο ξενοδοχείο PHILIPPOS XENIA.

Στην 8η συνάντηση της Τ.Ο.Σ του Space4People, στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται από το Δήμο Σερρών αλλά και από το Δίκτυο Space4People, θα γίνει παρουσίαση της συμμετοχής της ομάδας  έργου του Δήμου  Σερρών στην τελική διοργάνωση του δικτύου «Space4People» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα δίκτυα «RiConnect» και «ThrivingStreets» στη Βαρκελώνη στις 6-8 Ιουλίου 2022. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν τα  αποτελέσματα της τριήμερης  συνάντησης αλλά και οι νέες προοπτικές και ευκαιρίες που προκύπτουν από το νέο πρόγραμμα URBACT IV. Στην τελική διοργάνωση, ο Δήμος Σερρών εκπροσωπήθηκε από την  κα  Φωτεινή Μίκικη, Δρ.Πολιτικό Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο, τοπική συντονίστρια του έργου, την κα Ευδοκία Ράντου, αναπληρώτρια συντονίστρια του Τεχνικού Αντικειμένου του έργου και την κα Ελένη Μαδεμλή, Συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Urbact. Στη διοργάνωση, πέρα από την ομάδα έργου του “space4people”του Δήμου και του Τεχνικού Συμβούλου, ΕΥΡΩΤΕΚ Α.Ε, συμμετείχε η κα Χρυσάνθη Παλάζη, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), καθώς και η κα Βαρβάρα Μητλιάγκα, Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της 8ης συνάντησης, θα παρουσιαστεί Προσχέδιο ενός Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των φορέων-μελών της Τ.Ο.Σ. με στόχο τη συνέχιση της συνεργασίας τους με το Δήμο Σερρών σε θέματα Αστικής Ασφάλειας και Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας. Τέλος, τα μέλη της Τ.Ο.Σ. καλούνται να συζητήσουν τα συνολικά αποτελέσματα του έργου και να παραθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του Συμφώνου και τη συνέχιση του έργου και των συνεργειών που αναπτύχθηκαν μεταξύ των φορέων της Τ.Ο.Σ. και του δήμου Σερρών. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου εκπροσώπων Δήμου και μελών της ομάδας έργου του Δήμου.

Η συνάντηση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Space4People” που υλοποιούν οι Σέρρες μαζί με άλλες εννέα (9) πόλεις από όλη την Ευρώπη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT ΙΙΙ.

Στην Τ.Ο.Σ. των Σερρών εκτός από τα Στελέχη των Τεχνικών υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού που είναι και οι συντονιστές του έργου, συμμετέχουν και εκπρόσωποι: της Δημοτικής Αρχής, της Μείζονος αντιπολίτευσης, της Τοπικής Κοινότητας των Σερρών, της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Σερρών, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σερρών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του τμήματος ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ, του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Σερρών, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Σερρών, του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών, της Α.Ε. των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Σερρών, της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Σερρών, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών και του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων νομού Σερρών.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 22/7/2022 και ώρα 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» από τους εκπροσώπους του Δήμου και τα μέλη της ομάδας έργου του Δήμου.