Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Το EdenProjectHellas στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Δημάρχου Σερρών με εκπροσώπους του EdenProjectInternational

14/7/2022

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου με εκπρόσωπους του Οργανισμού EdenProjectInternational για το σχέδιο δημιουργίας του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας «Eden Project Hellas» στον Δήμο Σερρών.

Συγκεκριμένα, τον Δήμαρχο Σερρών επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο ο Διευθυντής Σχεδιασμού Εμπειριών των EdenProjectBlairParkin και ο Ειδικός Αναλυτής Τουριστικής Αγοράς για Θεματικούς Προορισμούς DavidCamp, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των εταιρειών «Θέρμη Σερρών» και Μηδική Σερρών»«Ιωάννη Μυλωνάκη και τον developmentmanager του ομίλου ΙΤΑ Νίκο Δαμάτη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές και η πορεία εξέλιξης του πρότυπου περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού έργου «EdenProjectHellas», το οποίο αναμένεται να αναδείξει τις Σέρρες σε ένα ενεργειακό, περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό κέντρο μέσω της αξιοποίησης νέων – «έξυπνων» τεχνολογιών καθώς και να εμπνεύσει τις τοπικές κοινότητες και τους επισκέπτες για τη βιώσιμη, κυκλική προσέγγιση στη γεωργία, την κτηνοτροφία και την οικονομία.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε: «Το όραμά μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως Δημοτική Αρχή ήταν η δημιουργία του EdenProjectHellas στον Δήμο Σερρών κατά το πρότυπο του EdenProject, που βρίσκεται στην Κορνουάλη της Αγγλίας.

Όλο αυτό το διάστημα, παρά την πανδημία, βρισκόμασταν σε συνεχείς επαφές με τους υπευθύνους του Οργανισμού EdenProjectInternational, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Η σημερινή εποικοδομητική συνάντηση εργασίας επιβεβαίωσε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας για την προώθηση του EdenProjectHellas και έθεσε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα».

Νωρίτερα σήμερα, οι εκπρόσωποι του EdenProjectInternational ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλειο Κατιρτζόγλου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σπύρο Μισιρλή στη δημοτική έκταση 1.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Λευκώνα, όπου προτείνεται να υλοποιηθεί το «Eden Project Hellas» και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.